Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nde 13 Mart günü özel bir bankanın şubesine giren bir kişi ,vezneye gidip belindeki silahı çıkararak görevliden kasadaki paraları vermesini istedi. Silah tehdidi ile kasadaki 19 bin lirayı alan soyguncu, kendisine engel olmayan isteyen bankanın güvenlik görevlisini de yine silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra kaçtı. Soygun bankadaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

145 GÜVENLİK KAMERASINDA 3 BİN 400 SAAAT GÖRÜNTÜ

Soygun alarmının verilemesinden 1 dakika sonra banka şubesine giden polis, soyguncunun kaçış noktalarını abluka altına alarak arama yaptı ancak izine rastlayamadı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, öncelikle bankaya borçlu olan kişilerin listesini inceleyerek şüpheliyi belirlemeye çalıştı. Bankaya borcu olan kişilerden birinin soygundan bir süre sonra 10 bin lira borcunu ödediğini belirleyen polis, başta banka olmak üzere çevredeki mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye başladı. 145 ayrı kamera kaydında toplam 3 bin 400 saatlik görüntüyü inceleyen polis soyguncunun eşkalini belirledi.

BORÇLARINI ÖDEYİP ANTALYA’YA GİTMİŞ

Araştırmasını derinleştiren ekipler, soyguncunun giydiği ayakkabı ve kıyafetlerinin de markasını tespit ederek alışveriş yaptığı noktaları belirledi. Yapılan incelemede soygunu gerçekleştiren kişinin daha önce 'hırsızlık, adam yaralama ve hırsızlık malı satın alma' suçlarından kaydı bulunan Bülent Ç. olduğu sonucuna varıldı.

Polis, bisiklet tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Bülent Ç.'yi şüpheli olarak yakın takibe aldı. Soygunun gerçekleştiği tarihten hemen sonra biriken ev kirasını ve çevresinde borçlu olduğu herkese borcunu ödeyen Bülent Ç.'nin daha sonra Antalya’ya gittiği belirlendi.

İTİRAF ETTİ, TUTUKLANDI

Polis yakın takibe aldığı Bülent Ç.'yi önceki gün kente geldiği sırada gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu tamamlanan Bülent Ç.'nin soygunu bankaya ve çevreye borcu olduğu için yaptığını söylediği belirtildi. Bülent Ç. paranın 10 bin lirası ile soyduğu bankaya borcunu kapattığını, kalan para ile de diğer borçlarını ödediği ortaya çıktı.

Polis Bülent Ç.'nin evinde yaptığı aramada soygunda kullanılan tabancayı bulurken, kuru sıkı olduğunu tespit etti. Bülent Ç. soruşturmasının ardından bugün sevk edildiği adliyede tutuklandı.


Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR (DHA)