Türkiye genelinde faaliyet gösteren dini bir vakıfın sahibi olduğu Uşak kent merkezindeki özel kreş vegündüz bakımevi, Facebook sayfasında, 4- 6 yaş grubundaki çocukların cami ziyaretine ilişkinfotoğrafları paylaştı. Erkek ve kız çocukların sarıklı, takkeli, türbanlı ve gelinlikli fotoğrafları ile camide imamın arkasında saf tuttukları fotoğrafları sosyal medyada görenler tepki gösterdi.

Bu fotoğraflara soruşturma açıldı

SORUŞTURMA AÇILDI
Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, henüz 4- 6 yaşındaki çocuklara tarikat kıyafeti giydirip bunu sosyal medyadaki hesabından yayınlayan özel kreş ve gündüz bakımevi hakkında soruşturma başlattı.
Soruşturmasının başlatılmasının ardından özel kreş ve gündüz bakımevi, Facebook’taki sayfasını kapattı.

EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ
Özel kreş ve gündüz bakımevinde, henüz ’kalem tutmasını bilmeyen’ çocuklara dinieğitim adı altında böyle kıyafetler giydirildiğini söyleyen Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, bunu yapanların ’şeriat özlemi’ içinde olduğunu savundu.
Atatürkçü Düşünce DerneğiUşak Şube Başkanı Arif Güvenir de çocukların’ ortaçağ zihniyeti’ ile eğitilmesinin kendilerini üzdüğünü belirerek, "Öncelikle zihniyeti değiştirerek, İslami yaşantıyı herkesin kendi vicdanında yaşaması gerektiği öğretilmelidir. Çocuklarınbirkısmına laik ve bilimsel eğitim, bir kısmına da mezhepsel ve dinsel eğitim verildiğinde bu çocuklar büyüdüklerine birbirine düşman olur" dedi.


Hürriyet