Ziyaret sırasında konuşan Feyzioğlu, Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012 tarihinde 25 askerin şehit olduğu patlamayla ilgili açılan davanın Eskişehir 1. Hava Üs Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasını gözlemci sıfatı ile izlemek için Eskişehir'e geldiğini belirtti. Feyzioğlu, “Amacımız dileğimiz hangi düzeyde sorumluluk getiriyorsa kamu vicdanını şehit ailelerinin vicdanlarını rahatlatacak ayrıntılı bir kovuşturma yapılmasıdır. Sorumluları sadece yargılanan sanıklardan mı ibarettir bunu bilemeyiz. Dileğimiz bu yargılanan sanıkların dışında sorumlular varsa o sorumluların kovuşturma sırasında tespit edilip haklarında kamu davasının açılması ve etkili şekilde kovuşturma yapılmasıdır. Sanıkların da adil yargılanma haklarından yararlanmasıdır. Bu dava toplumun gündeminden kolayca düşmesini kabul edemeyiz. Ailelerine, anne ve babalarına, sözlülerine, eşlerine çocuklarına söyleyecek sözüm olması için bağrımıza basmak zorundayız” dedi.

GEZİ PARKI OLAYLARI
Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Feyzioğlu, “Sapı sapandan sorumluyu sorumsuzdan ayırmak gerekir. Bu kitlenin ezici çoğunluğu barışçıl olduğunu göstermiştir. Büyük kitle şiddete başvurmamıştır. Sadece duruyorlar, gaz yiyorlar geri çekiliyorlar tekrar geliyorlar” dedi.

İktidarın tansiyonu düşürmesi gerektiğini belirten Feyzioğlu, “Taksim’de son gelişen protesto eylemi ile ilgili açıklama yapayım. Duran adam protestosu. İnsanlar duruyor. Basından öğrendiğime göre duranları toplayın emri verilmiş olay artık çığırından çıktı. Artık insanların kaldırımda yürüyüp yürümeyeceğine, durup durmayacağına kadar karıştırma noktasına gelindiğiyse mizaha büyük ihtiyaç var. Dünyanın en barışçıl ve keyifli protestosu” diye konuştu.