Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sınırlardaki kapıları kullanarak yurtdışına kaçmak isteyen FETÖ terör örgütü mensubu 89 kişinin, 15 Temmuz gecesi ya da ondan sonraki 2-3 gün içerisinde engellendiğini kaydetti.
Tüfenkci, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Karadağ'ın Kuzey Atlantik Antlaşması'na Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
15 Temmuz gecesi, Meclisi açan ve milletle beraber darbeye direnen milletvekillerine teşekkür eden Tüfenkci, "Millet o gün, sivil direnişin ne olduğunu ve nasıl olması gerektiğini dosta ve düşmana gösterdi. Kurşunlara ve tanklara karşı göğsünü siper etti. Millet hiçbir zaman silah da kullanmadı, kurşun da atmadı, sadece imanlarıyla göğüslerini siper ederek orada bulundular." dedi.
Bakan Tüfenkci, bundan sonra da millete hizmet etme noktasında gayretlerini sürdüreceklerini vurguladı.
Siyasi parti genel başkanlarının 15 Temmuzdan sonra ortaya koyduğu birlik ve beraberliğin milletçe takdirle karşılandığını belirten Tüfenkci, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne parti liderlerinin ve her kesimden insanların katılmasının önemli olduğunu söyledi.

"MUHTARLARIN MAAŞLARINI BİN 350 TL'YE ÇIKARDIK"
Tüfenkci, iktidara geldikleri andan itibaren, muhtarların özlük hakları ve maaşlarını iyileştirmek için gayret gösterdiklerini ifade ederek, AK Parti ve muhalefet belediyelerinin, muhtarların hizmet binalarının iyileştirilmesi için çalıştıklarını bildirdi.
Muhtarların maaşlarını bin 350 TL'ye çıkardıklarını belirten Tüfenkci, "İnşallah bütçe imkanları elverirse önümüzdeki dönemler içerisinde, muhtarların maaş ve özlük haklarının yeniden düzenlenmesine Meclis olarak hep beraber katkı vereceğiz." diye konuştu.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, AK Parti hükümetleri döneminde zaman zaman borç yapılanmaları yapıldığını söyledi.
Esnafa yönelik 400 milyon TL'lik yapılandırma yaptıklarını anımsatan Tüfenkci, çiftçilere yönelik borç yapılandırması düzenlemesinin de Meclise geleceğini belirtti.
Bülent Tüfenkci, sanayicinin ve reel yatırımcının önündeki engellerin kaldırılması için Hükümetin elinden gelen gayreti ortaya koyduğunu kaydederek, yatırım ortamını iyileştirme, reel yatırımcıyı destekleme ve dış yatırımcıyı ülkeye getirme adına da önemli çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

"BANKALAR, PATENT HAKKINI TEMİNAT KABUL EDECEK"
Taşınır malların rehnine ilişkin, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı'nın gelecek hafta Genel Kurul gündemine gelmesinin planlandığını belirten Tüfenkci, "Esnafımıza, küçük işletmelerimize, KOBİ'lerimize önemli bir destek sağlanacak. Kredi başvurusunda bulunan esnafın veya küçük işletmelerin, bankalarda, gayrimenkul teminatı dışında başka teminatlar da göstermesine imkan tanıyan bir tasarı. Çiftçiler mahsullerini, torna-tesviye makinası gibi makinaları, stoklarında bulunan hammaddeleri, ürettikleri malzemeleri bankaya rehin olarak sunabilecek. Bankalar, patent hakkını, lisans almış ürünleri teminat kabul ederek kredi verebilecek." sözlerini kullandı.
Bakan Tüfenkci, Bakanlığının, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki birkaç gün içerisinde, yurtdışına kaçmak isteyen FETÖ terör örgütü mensubu kişilerin yurtdışına çıkışlarını engellemek için üzerine düşen görevi yaptığını söyleyerek, sınırlardaki kapıları kullanarak yurtdışına kaçmak isteyen bu örgüte mensup 89 kişinin, o gece ya da ondan sonraki 2-3 gün içerisinde engellendiğini söyledi.

Habertürk