Bursa Baro Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonlar sonrası 9 avukatın tutuklanmasını kınadıklarını belirterek şöyle dedi:

"Sorguya yönelik aldığımız bilgiler son derece ürkütücü. Bir örgüt sorgulaması değil. 'Neden Madımak törenine katıldın? Neden falan cenazeye gittin? Neden eyleme katıldın? Şu davayı takip etmekte amacın neydi?' gibi bir insanın ifade özgürlüğüne ve savunma hakkını ve savunma görevini yapmasıyla ilgili sebepler olduğunu gördük."

BAĞIMSIZ YARGININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün üzerinden altı yıl geçtiğini ancak azmettirici odakların hala ortaya çıkmadığını da söyleyen Demiröz, "Cinayetin işlenmesine göz yumulduğu resmi kurumların beyanları ile açığa çıkmıştır. Ne yazık ki sorumlular yargılanmadığı gibi gerçeğin üstü de örtülmeye çalışılmıştır. Bu konuda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cinayeti örgütlü suç kapsamında değerlendirerek, mahkeme kararının bozulması talebinde bulunması da Hrant Dink davasında cinayetin arkasındaki güç odaklarının irdelenmeden ve adil yargılama yapılmadan hüküm kurulduğunu açıkça ortaya koymaktadır" dedi. Bursa Barosu olarak bağımsız yargının ve adil yargılanmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekleyen Demiröz, haksızlıklara karşı dirençlerini sonuna kadar devam ettireceklerini belirtti.