Görüşmelerde, MHP ve CHP, sık sık maddeler üzerindeki değişiklik önergelerinin kapalı oturumda yapılması talebinde bulundu. Söz konusu önergeler kapalı oturumda görüşüldü. CHP'li milletvekilleri, kapalı oturumda kavasların bulunmasının TBMM İçtüzüğü'ne aykırı olduğunu savunarak, usul tartışması açılmasını istedi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, yeminli kavasların kapalı oturumda bulunabileceğini belirterek, İçtüzüğe uygun olduğunu söyledi. Tasarı üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, iktidarın, yolsuzlukların üzerine gitmediğini savundu. Erdoğdu, Harbiye Kongre Merkezi ve kömür ihalelerinde yolsuzluk yapıldığını, bunları belgeleyebileceğini ileri sürdü. 

ERDOĞDU: İSTİFA EDERİM!
Erdoğdu, kendisine tepki gösteren AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'a, "Ben ispatlayamazsam istifa edeceğim. İspatlarsam siz de istifa edecek misiniz-" diye sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Erdoğdu'nun iddialarına ilişkin, "Ortaya koyduğu hiçbir somut bilgi, belge yok. Boş bir iddia. Elinizde bilgi, belge varsa somut olarak ortaya koyacaksınız" diye konuştu. Değişiklik önergesi üzerine söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, tasarının şekil, usul, esas, içerik, ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuki bakımdan mahsurları olan, "akıl dışı" bir düzenleme olduğunu savundu. Akçay, "Bu tasarıyla yüz binlerce insanı PKK'nın insafına terk edeceksiniz. AKP ile PKK arasındaki görüşmelerin sonucudur bu tasarı" iddialarında bulundu. 

BELDE BELEDİYELERİ KAPATILACAK
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, tasarıya göre nüfusu 2 binin altında olan belde belediyelerinin kapatılacağını belirtti. Yılmaz, Uşak'ta, nüfusu 2 binin altında olan AK Parti, CHP ve MHP'li belediye başkanlarının iktidara sitemlerini ilettiğini söyledi. Tasarının görüşmelerinde muhalefet, her maddede önerge vererek, maddenin oylamasının açık şekilde yapılmasını istedi. Muhalefetten 20 milletvekili ayağa kalkarak, sık sık da yoklama istedi.