Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturması kapsamında, 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı
çıkarıldı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların, FETÖ üyelerinin haberleşmede kullandığı ByLock programını kullandıkları ileri sürüldü.

Şüphelilerin Adalet Bakanlığı ve Türkiye genelindeki adliyelerde görev yapan hakim ve savcılar ile Yargıtay ve Danıştay tetkik hakimleri olduğu
belirtildi.

İstanbul'da 30 hakim savcı- hakkında gözaltı kararı

 İstanbul Adalet Sarayı, Küçükçekmece Adliyesi, Bakırköy Adliyesi ve Anadolu Adliyesi'nde görevli 30 hakim ve savcı hakkında da gözaltı kararı bulunuyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan hakim ve savcıların ev ve odalarında aramalar yaptığı öğrenildi.

Edirne'de açığa alınan hakim gözaltına alındı

Geçen 5 Eylül’deki kararname ile Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Edirne’ye atanan ve açığa alınanlar arasında yer alan Cüneyt Gülbaş, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Evinde arama yapılan hakim Gülbaş, geçirildiği sağlık kontrolünün ardından ifadesi için Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Dün, By Lock operasyonunu yürüten Cumhuriyet Savcısı, bugün By Lock'tan gözaltında

Konya'da örgütün 'ByLock' adlı haberleşme programını kullandığı ileri sürülen 3 savcı ve 3 hakim gözaltına alındı. Gözaltına alınan savcılar arasında dün 24 kişinin gözaltına alındığı Bylock soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Fatih S.'nin de bulunduğu öğrenildi.