İZMİR (AA) - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Dokuz Eylül Üniversitesindeki (DEÜ) yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan üniversite öğrencisi tutuklu sanık, 8 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Erhan Hepoğlu ve avukatı hazır bulundu.

İddia makamı, sanığın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) gelen yazıya göre ByLock'la 6 bin 267 kez bağlantı kurulduğunun tespit edildiği, kapatılan Bank Asya'da hesabının bulunduğu, FETÖ ile bağlantılı olan bir dernekten burs aldığı, ele geçirilen hafıza kartında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in fotoğrafları ve sohbet videoları bulunduğu gibi hususların dikkate alınarak, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması yönünde mütalaa verdi.

Sanık Hepoğlu, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Hiçbir şekilde örgütle bağlantım olmadı. Vatan ve milletime bağlı biriyim. ByLock'u indirmedim, kullanmadım. Yazışmalar bana ait değildir. Suçsuzum. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum. Öğrencilik hayatımı devam ettirmek istiyorum." dedi.

Sanığa 5 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme heyeti, bu cezayı Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yarı oranında artırarak 8 yıla yükselttikten sonra Hepoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin geçen yıl ekim ayında Dokuz Eylül Üniversitesindeki akademisyen, çalışan ve öğrencilere yönelik düzenlediği operasyonda Erhan Hepoğlu gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.