FETÖ'nün kripto haberleşme programı olan ByLock'la ilgili yeni bir kullanma rekoru tespit edildi. Örgüte ait kapatılan özel okullarda öğretmenlik yapan A.A'nın 4 ayda 41 bin 710 kez ByLock'a giriş yaptığı belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Göksel Ünüvar, FETÖ'nün kapatılan özel okullarında öğretmenlik yapan A.A. hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianamede, A.A'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, A.A'nın ByLock kullanıcısı olduğu kaydedilirken, daha önce 17 bin kez ByLock'a girdiği belirlenen KYK müfettişinin rekorunu da kırdığı ortaya çıktı. Buna göre, şüpheli A.A.'nın ByLock'a 4 ayda 41 bin 710 defa giriş yaptığı tespit edildi. A.A.'nın ByLock'tan sohbet organizasyonu yaptığı, örgütsel talimatları aldığı ve kendi sorumluluğunda olan kişilere aktardığı kaydedildi.

ÖRGÜTÜN OKULLARINDA ÇALIŞMIŞ
A.A'nın daha önce örgüte ait olan, 15 Temmuz sonrası KHK ile kapatılan Samanyolu ve Eymir Özel Eğitim Kurumlarında çalıştığı aktarıldı. İddianamede, yine KHK ile kapatılan Pak Eğitim-İş Sendikasında üyeliğinin bulunduğuna dikkat çekildi. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatının ardından örgüte ait Bank Asya'ya katılım hesapları açtırdığı belirtildi. A.A. ifadesinde ise kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Örgütle herhangi bir bağlantısının olmadığını anlatan A.A. 42 bin defa giriş yaptığı ByLock programını indirmediğini ve kullanmadığını iddia etti.


Haber: Ebru Karatosun / Türkiye