Mahkeme, mesaj içerikleri belli olmayan ByLock kaydına dayanılarak terör örgütü üyeliğinden hüküm kurulamayacağını belirterek Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği mahkumiyet kararını bozdu.

Oda TV'nin haberine göre; Bu kararın ardından Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), ByLock mahkumiyetini oy çokluğu ile bozan Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza dairesi Başkan Zafer Yarar'ı Kayseri Hakimliği'ne atadı.

Mahkeme üyelerinden Mustafa Tosun da aynı kararla birlikte İstanbul Anadolu Hakimliği'ne atandı. Kararda muhalif kalan üye Bayram Korkmaz ise aynı daireye mahkeme başkanı olarak atandı.

Ayrıca HSK’nın ilk kararnamede dikkat çeken husus ise Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ın Ankara’dan Şanlıurfa’ya tayin edilmesi oldu.

Karar şöyle:



Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 26/05/2017 Tarihli ve 790 Sayılı Adli Yargı Kararnamesi

CHP’DEN TEPKİ

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Mustafa Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AKP’lilerin hedefinde. Yargıdan iktidarın derhal elini çekmesi lazım. Bu sürgün kararıyla adalet öldürülmüştür” dedi.

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ANKA’ya şu açıklamalarda bulundu:

“Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ı Şanlıurfa’ya sürdüler. Mustafa Karadağ hakim olarak bugüne kadar yargının bağımsızlığı konusunda hiç taviz vermemiş gerçekten hukukun üstünlüğünü savunan ve hiçbir şekilde bundan önceki cemaat iktidar ittifaklarına da teslim olmamış bir hakim.

Yargı örgütlenmesinde gerçekten kararlı, cesaretli duruş göstermiş birisi ve hakimlerin bağımsızlığından başka bir kaygısı, mücadelesi olmayan birisi. Burada cemaat tarikat siyaset ittifakı AKP ile FETÖ’nün ittifak içerisinde yargıya, Silahlı Kuvvetlere, aydınlara kumpas düzenlediği dönemlerde yargı içerisindeki FETÖ’cü çeteye teslim olmayan bir hakimdir.

“AK PARTİ İKTİDARI ELİNDE BULUNDURDUĞU GÜÇLE BÖYLE HAKİMLERİ SÜRGÜN ETMEYE BAŞLADI”

Önce YARSAV’daki örgütlenme arkasından Yargıçlar Sendikasını kurup onun başkanı olarak verdiği mücadelede de sürekli Fethullaçı çeteye ve buna benzer yargı içerisindeki yapılanmalara karşı kararlı duruş göstermiş bir hakimdir. Aradığımız namuslu hakimlerden birisidir. Özlediğimiz namuslu hakimlerden birisidir. İktidara teslim olmayan bağımsız yargıyı temsil eden namuslu hakimlerden birisidir. Şimdi görüyoruz ki AK Parti iktidarı elinde bulundurduğu güçle böyle hakimleri sürgün etmeye başladı. Kendisine kul olmayan, bağımsız yargı örgütlenmesini temsil eden ve bu çerçevede kendi emir talimatına girmeyen AK Parti’nin emir ve talimatına girmeyen hakimlere dönük bir tasfiye girişimi. Daha önce AK Parti bunu FETÖ ile beraber ittifak halinde yapıyordu. Birlikte yapıyorlardı tasfiye sürecini, el ele yürütüyorlardı şimdi yollar ayrılınca FETÖ’nün yarım bıraktığı işi bunlar tamamlıyorlar.

Mustafa Karadağ dün FETÖ’cülerin hedefindeydi bugün AKP’lilerin hedefinde.

Yargıdan iktidarın derhal elini çekmesi lazım. Şu gelinen süreç bile son anayasa değişikliğinden sonra Türkiye’de artık adalet diye bir kavramın yok olduğu adalet mekanizmasının ortadan kaldırdığını gösteriyor. Bu sürgün kararıyla adalet öldürülmüştür. Sonuna kadar Mustafa Karadağ’ın ve hakimlik yapmaktan başka bir şey düşünmeyen gerçekten namuslu yargıçların arkasında olacağız.”


Kaynak: Odatv.com