Antalya Müftülüğü’nce düzenlenen yaz dönemi Kuran kursuna katılan çocuklar, hayatlarında ilk kez raket tutup tenisle tanıştı. Yaz dönemindeki Kuran kurslarına ilgiyi artırmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında Antalya’daki camilerde açılan Kuran kurslarına katılan çocuklara, spor eğitimi verilmeye başlandı.

Uygulama kapsamında Antalya Müftülüğü’nce kentte ilk olarak Konuksever Mahallesi’ndeki Şehadet Camii’nde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen antrenör eşliğinde kursa katılan çocuklara masa tenisi, badminton, tenis ve voleybol eğitimi veriliyor. Aralarında ilk kez raket tutan çocukların da yer aldığı kurslarda çocuklar hem Kuran öğreniyor hem de farklı branşlarda spor yapıyor.

Kuran kursuna katılan çocuklara spor eğitiminin de verildiği camiyi ziyaret eden Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, 24 Haziran’da başlayan kursların bu sene 'Gel bu yaz, Kuran’ı gönlüne yaz' sloganıyla düzenlendiğini belirtti. Kursa katılan çocukların 23 Ağustos’a kadar günde 3 saat Kuran eğitimi alacağını aktaran Müftü Çelik, ders aralarında ya da kurs sonrasında çocuklara spor eğitimi de verildiğini kaydetti. Kuran kursunda spor eğitimini kapsayan uygulamanın fiziki bakımdan uygulanabilen camilerde yaygınlaştırmayı düşündüklerini ifade eden Çelik, çocuklara masa tenisi, voleybol, tenis gibi sportif dallarda eğitim verileceğini söyledi.