ÇANAKKALE BARO BAŞKANI AV. BÜLENT ŞARLAN’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Çanakkale’de önsözü yazılan, Samsun ile birlikte bir dönüm noktası haline gelen, Havza ve Amasya’da, Erzurum ve Sivas’da, kongrelerde biraraya gelen bir milletin meclis kurduğu anlamlı günün yıldönümündeyiz. 23 Nisan 1920’de kurulan Gazi meclis, Atatürk ve yol arkadaşlarının ortaya koyduğu irade ve inanç, kurtuluşun ve kuruluşunda müjdecisi olmuştur. 

Atalarımızın; kanları ve mücadeleleriyle elde edilen milli egemenlik ve aynı zamanda dünyada ilk kez çocuklara da armağan edilen bayram hepimiz için anlamlı, kıymetli ve ilelebet korunacak değerlerdir. 

Çanakkale Barosu Çocuk Komisyonu, sürekli çocuklara yönelik bilgilendirici programlar ve takdir gören yarışmalar düzenlemektedir. 23 Nisan Çanakkale Barosu için özeldir. 

Dün olduğu gibi bugünde "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ve “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” anlayışından vazgeçmiyoruz. Öte yandan geleceğin teminatı çocuklarımızın bayramında Çanakkale Barosu olarak çocuklarımızın bu sevincine düzenlediğimiz etkinliklerle ortak olmaktan onur duyuyoruz. 

Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bayramın dünyanın bütün çocuklarına güzellikler sunmasını diliyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. 

Av. Bülent ŞARLAN 
Çanakkale Barosu Başkanı