Üçlü zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı ile bu haftaki olağan görüşmelerini birlikte yapmayı uygun bulmuşlardır. Görüşmede son günlerde kamuoyunda tartışılan konular ayrıntılı bir biçimde ele alınmıştır" denildi.

Açıklamada, "Bu bağlamda gündemdeki meselelerin anayasal düzen ve kanunlarımız çerçevesinde çözüme kavuşturulacağından vatandaşlarımızın emin olmaları ve bu süreçte kurumlarımızın yıpranmaması için herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiği hususları vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da zirve sonrası, "Zirve gayet iyi geçti" açıklaması geldi.

Zirvenin ardından Gül, Erdoğan ve Org. Başbuğ'un birlikte yemek yedikleri öğrenildi.


GAZETECİLER ZİRVEYİ YORUMLADI

Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin:
"Bu toplantı elbette birdenbire krizi ortadan kaldırmayacaktır. Ama en azından sakinleştirir. Şimdi en azından ne olacak? istifa mı var? tartışmaları olmayacak. Cumhurbaşkanı'nın hakemliği altında iki tarafta birbirine söyleyeceklerini ifade etmiştir. Bekleyip görmek lazım bundan sonraki süreçte neler olacağını. Bir uzlaşmaya varıldı diyebiliriz. 'Ankara'daki kriz bir görüşmeyle bitti, artık herşey normale döndü' demek mümkün değil. Ancak gerilimin daha fazla tırmanmayacağını, ortalığın yatışacağını söyleyebiliriz"

Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin:
"Açıklamanın iki unsuru var. Açıklamada sakin olun, biz bunu kurumları yıpratmadan bu süreci götüreceğiz diyor. Şimdi gerek Başbakan gerekse de Genelkurmay Başkanı'nın ellerinde çantalarla görüşmeye gelmelerinden kendilerini savunmaya gelmiş oldukları gibi bir izlenim çıkıyor. Dolayısıyla sadece nezaket icabı değil işlevsel bir toplantı da diyebiliyoruz. Gayet verimli bir iki buçuk saat geçirdikleri görülüyor. Bu görüşmenin nasıl sonuçlanacağıyla ilgili kısa vadede yorum yapılamaz. Cumhurbaşkanı'nın anayasal yetkilerini kullanarak duruma müdahale çabasında olduğunu söyleyebiliriz"

Hürriyet.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge:
"Son zamanlarda gördüğümüz en önemli zirve. Bu zirveyi Balyoz planıyla ilgili sürdürülen yargı boyutunu etkileyen bir zirve olarak algılamak ve algılatmak bence yanlış olur. Savcıların kararlarını etkileyecek bir zirve olmadığı kesin olarak ifade edilmeli. Anayasa'da kendisine tarif edilmiş olan kurumlar arası ahengin kalıcı şekilde sürdürülmesi görevini tesis etmek nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül bu daveti yapmıştır. Son dönemde Genelkurmay'ın internet sitesinde tek satırlık bir açıklama geldi, "Oramiraller ve orgeneraller toplandık" şeklinde. Ve giderek Türkiye'de kurumlararası ayrışma ve çatışmanın artması nedeniyle Gül bu zirveye ihtiyaç duydu.

Çantalarla gelindi oraya. Belli ki anayasal lafının kurumlar arasındaki ilişkinin en tepe noktada devam ettiğini gösteren bir manzaradır. O açıdan da önemli ve olumludur. Genelkurmay Başkanı'nın elbetteki söyleyeceği çok şey vardı. Çiçek'le bir görüşmesi olmuştu, bu görüşmede komutanlara yapılan bu muameleden duyduğu üzüntüyü ifade etmişti. Komutanların sabaha karşı evlerinden alınıp 3-4 gün gözaltında tutulmaları konusundaki rahatsızlığı ifade etti. Bu durum ordunun hiyerarşik yapısını olumsuz etkiliyor diye bir düşünce hakim oldu. Bu Genelkurmay Başkanı'nın "Bize karşı psikolojik harekat yapılıyor" açıklaması. Hukuken bu yasal bir süre. Bunu 1 günde de yapabilirsiniz 4 günde de. Ama burada hoyratça yapıldı. Belli ki Genelkurmay Başkanı zirvede bu üzüntüyü dile getirdi." CNN TÜRK