- CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi İbrahim Ermek Sultanoviç, Uluslararası Rotary Dönem Başkanı Ray Klinginsmith ve Pakistan İslam Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat'ı Çankara Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat: 11.30/14.30/15.30)

-KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI NAZARBAYEV TÜRKİYE'DE
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara programının ardından Antalya'ya hareket ediyor ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 19.30)

-FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI TÜRKİYE'DE
-Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

-CHP MYK TOPLANIYOR
-CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında bugün toplanıyor.
-Toplantıda, parti içi ve son siyasi gelişmeler değerlendiriliyor. (Saat: 10.00)

-SURİYE GELİŞMELERİ
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.

-GÖZLER YSK'DA
-YSK'nın 12 Haziran'da yapılan milletvekili genel seçimlerinin kesin sonuçlarını bugün ilan etmesi bekleniyor.

-TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİN TAHLİYESİ
-12 Haziran seçimlerinin ardından gözler tutuklu vekiller için mahkemelerden gelecek kararlara çevrildi. Genel seçimlerde milletvekili seçilen Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarının tutuklu sanıkları, tahliye taleplerine mahkemelerden verilecek kararı bekliyor.

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.

-ADLİYE ÖNÜNDE "HSYK KARARNAMESİ" AÇIKLAMASI
-Yargı-Sen, YARSAV, Demokrat Yargı Derneği, Ankara Barosu ve çok sayıda sivil topluk örgütü, HSYK'nın 2011 Yaz Kararnamesine ilişkin Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 12.30)

-SAADET PARTİSİ GİK TOPLANIYOR
-Saadet Partisi Genel İdare Kurulu toplantısı, parti genel merkezinde yapılıyor.
-Genel Başkan Mustafa Kamalak, toplantı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN TOBB'DA
-Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB'da "Türkiye'de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenen programa katılıyor. (Saat: 14.00)

-BAKAN BAĞIŞ İSTANBUL'DA
-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da toplantılara katılıyor, bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor ve mazbatasını alıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da çeşitli temaslarda bulunuyor ve mazbatasını alıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN GÜNAY'IN KABULLERİ
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bakanlık Ulus binasındaki makamında 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen öğrencileri kabul ediyor. (Saat: 15.30)

-TOBB'DA İMZA TÖRENİ
-TOBB Başkanı ve TEPAV Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, TOBB'da Türkiye'de girişimciliğin desteklenmesi konusunda yeni bir programı başlatmak üzere bir mutabakat zaptı imzalıyor. (Saat: 10.30)

-TEPAV'DA "YENİ KÜRESEL EKONOMİ" SUNUMU
-TEPAV ve Dünya Bankası, "Küresel Kalkınma Perspektifleri 2011 Çok Kutupluluk: Yeni Küresel Ekonomi" adlı raporun sunum toplantısını TEPAV'da gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

-RTÜK'TE KONFERANS
-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından "RTÜK Toplantıları" adı altında iki ayda bir yapılan konferansların 23'üncüsü bugün gerçekleştiriliyor. "AB ve Türk Hukukunda Ticari İletişim" ve "Görsel-İşitsel Medyada Ticari Reklam Uygulamaları" başlıklı konferanslar, Üst Kurulun Bilkent'teki merkezinde düzenleniyor. (Saat: 15.00)

-BAYKAL, KILIÇDAROĞLU'NUN KARŞISINA ADAY ÇIKARMAYACAK
-CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile CHP'nin eski Genel Sekreteri Önder Sav, olağanüstü kurultayın toplanması konusunda anlaştı. Genel başkan seçiminin olmayacağı, Parti Meclisi'nin yenilenmesi istemiyle yapılacak kurultay çağrı metni imzaya bugün açılıyor.
-Genel Merkez tarafından kurultay gündemine genel başkan seçimi konulması halinde muhaliflerin ne yapacağı merak konusu olurken Baykal'ın yakın çevresine, "Aday çıkarılmayacak" mesajı verdiği öğrenildi.
-Olağanüstü kurultay için muhaliflerin "651" imzaya ulaşması gerekiyor. Sav'ın, "600-650'yi buluruz" dediği belirtilirken kulislerde, "651'i bulmak kolay olmayacak" yorumları yapılıyor.
-Edinilen bilgiye göre Baykal'ın yakın çevresine, "PM kesinlikle değişmeli, Kemal Bey kalmalı. Kemal Bey ile devam edilmeli. Genel başkan tartışması yok, partiyi kucaklayacak PM olmalı. Herkes olsun ama partili olsun" dedi.

-ULUSLARARASI ŞEFFAFLIK ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'DEKİ HUKUK SİSTEMİNDEN ENDİŞELİ
-Uluslararası Şeffaflık Örgütü raporunda, Türkiye ile ilgili temel endişenin hukuktaki son gelişmelere rağmen istihdam, atama, terfi ve şeffaf olmayan yargı süreçlerinin disiplini olduğu belirtildi.

-ÖZEL SEKTÖRÜN KREDİSİNİN YÜZDE 72.3'Ü AVRUPA'DAN
-Özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredilerin yüzde 72.3'ü Avrupa ülkeleri kaynaklı. 2011 yılı Nisan ayı itibariyle özel sektörün yurtdışından sağladığı uzun vadeli kredileri 126 milyar 112.4 milyon dolara ulaşırken, bunun 91 milyar 184.9 milyon dolarlık bölümünü Avrupa ülkelerinden temin edilen krediler oluşturdu. Özel sektör 25 milyar 426.2 milyon dolarla en çok uzun vadeli krediyi Birleşik Krallık'tan temin ederken, ikinci sırada 17 milyar 776.6 milyon dolarlık krediyle ABD yer aldı.
-Bankalar hariç özel sektörün yurtdışından temin ettiği, ticari olmayan kısa vadeli krediler 2011 yılı Nisan itibariyle 22 milyar 553 milyon dolara ulaşırken, bu kredilerin yüzde 35'inin İngiltere, yüzde 9.4'ünün Hollanda, yüzde 8.6'sının Lüksemburg, yüzde 6.9'unun Almanya kaynaklı olduğu belirlendi.

-UZMANLAR KADINLARI UYARDI: JİNEKOLOJİK KANSERLER ARTIYOR, KONTROLÜ İHMAL ETMEYİN
-Operatör Dr. Osman Denizhan Özgün, kadınlarda görülen kanserlerin yaklaşık yüzde 40-45'ini oluşturan jinekolojik kanserlerin giderek artış gösterdiğine dikkat çekerek, korunmak için her yıl en az bir kere muayene olunması ve gerekli taramaların tamamlanarak uzman hekim tarafından incelenmesi gerektiği uyarısında bulundu.


ANKA