ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), devletin yasal kulağı ve Türkiye'deki tüm dinlemeler buradan yapılıyor.

Türkiye'de resmi olarak bir günde 71 binden fazla telefon dinleniyor. Türkiye'nin dijital kalesinin başındaki isim Fethi Şimşek, internete düşen hiçbir telefon kaydının TİB'de yapılmadığnın altını çiziyor.

Radikal gazetesinden Deniz Zeyrek'in haberine göre, Fethi Şimşek şu bilgileri verdi:

"İnternete düşen sadece iki konuşmanın kaynağı telefon konuşması çıktı. Savcılık iddianamesine girenler dışında bu kayıtların hiçbiri bizim kurumumuzdan çıkmadı.

TİB dışındaki telefon dinlemeleri yasadışı, cep telefonuna gönderilen casus yazılımla kayıt yapmak mümkün. Bir kişi telefonunda böyle bir yazılım olup olmadığını anlamak için ayrıntılı faturasına bakabilir.

Casus yazılım varsa, telefon kullanılmaya başladığında kaynağa istem dışı mesaj gönderir. Bu nedenle faturanızda sizin bilmediğiniz SMS görürseniz, telefonunuzda casus yazılım bulunma ihtimali yüksektir.

İki önlemi vardır. Birincisi cep telefonunu güvenilir bir servise götürüp inceletmek. İkincisi ise ‘fabrika ayarlarına dön’ seçeneğini tercih ederek telefona format atmak."



Haberin devamı için tıklayınız