İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, suçtan elde edildiği gerekçesiyle çete üyelerinin mal varlıklarına el konulmasına hükmetti. Çete lideri Nadir Sayber’e ait bir taşınmazdan elde edilen 2,3 milyon lira, mağdur vatandaşlara dağıtılacak. Sanıklara ait 5 araç da asıl sahiplerine iade edildi. Sanık yakınlarına ait mallarla ilgili işlem yapılması için suç duyurusu yapan mahkeme, mağdurların avukatlık masraflarını da sanıklara yükledi.

Silah zoruyla vatandaşın parasını çalan çetenin yargılandığı davada mahkeme, emsal bir karar verdi. Çete üyelerinin para, gayrimenkul ve araçlarına el koydu. Bu mal ve paralar tek tek mağdurlara geri dağıtılacak. Ayrıca mahkeme, sanıkların eşlerinin mal varlığıyla ilgili işlem yapılması için de suç duyurusunda bulundu.

Özel Yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, önceki gün gasp, kapkaç, hırsızlık olaylarına karışan 6 sanıklı suç örgütünün elebaşısı Nadir Sayber’i 222 yıl, Cafer Karataş’ı ise 127 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Çaldıkları paralarla lüks içinde yüzen çete üyelerinin araçlarına, taşınmaz mallarına ve nakit paralarına el konuldu. Mahkeme bu paraların mağdurlara geri ödenmesi için bankada muhafaza edilmesine karar verdi. Mağdurlar paralarını almak için hukuk mahkemelerine başvurabilecek. Mağdurların zararları tespit edilerek paraları iade edilecek. Mağdurların 60 bin 720 liralık avukatlık masrafları sanıklara yüklendi. Sahibi tespit edilen 5 lüks araç da iade edildi. Haksız kazanç sonucu elde edilen paralarla alınan 5 lüks araç da hazineye aktarılmak üzere müsadere edildi. Mahkeme, çetenin elebaşısı Nadir Sayber’e ait Gaziosmanpaşa’da bulunan taşınmazın satışından kalan 2 milyon 303 bin 10 liranın da suçtan zarar gören alacaklılara ödenmesine karar verdi. Paranın ilgili icra mahkemesi tarafından alacaklılara dağıtılmasına hükmedildi.

Mahkeme, sanıklar Cafer Karataş, Havva Yeşim Yılmaz, Mehmet Deniz Caşgir, Nadir Sayber ve Adnan Yavuz’dan ele geçirilen TL, dolar ve Euro cinsindeki paraların da suçtan elde edildiği için zarar görenlere dağıtılması için banka hesaplarına aktarılmasına karar verdi. Mehmet Deniz Caşgir’in eşi  Muhterem Karga adına 34 T 9086 plakalı aracın ve Cafer Karataş’ın eşi Filiz Karataş adına kayıtlı 34 RSN 96 plakalı arabanın suçtan kazanılmış olunabileceğine dikkat çekildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu araçlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. Bu araçların müsaderesi ile ilgili kararın daha sonra değerlendirilmesine karar verildi. İstanbul’da Kasım 2007’de tapu dairelerine nakit parayla gelen ya da bankadan yüksek miktarda para çeken vatandaşları takip edip silah zoruyla gasp eden çeteyi emniyet çökertmişti. Çete lideri Nadir Sayber; Kadıköy, Beykoz, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş ve Bahçelievler’deki tapu dairelerinde dolaşarak konuşmaları takip ediyor, yüklü miktarda para alışverişi gözlediği kişilerin eşkalini telefonla arkadaşlarına haber veriyordu. Takibe alınan vatandaşların araçlarının önü, kimi zaman tenha mevkilerde yanaşılarak, kimi zaman kaza süsü verilerek kesiliyor, ardından silah zoruyla gasp ediliyorlardı. Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, 4 ay takipten sonra operasyon yaparak 6 çete üyesini yakaladı. Şebekenin 2,5 milyon TL gasp ettiği belirlenmişti. Çevresine işadamı izlenimi vermeye çalışan çete liderinin, okul servisi işine girerek 3 araç ve Gaziosmanpaşa Derbent’te 300 bin TL değerinde havuzlu 3 katlı bir villa aldığı, 4 lüks otomobili bulunduğu tespit edilmişti.