ANKARA - "3. Yargı Paketi" olarak bilinen yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Ankara'da 285 mahkumun açık cezaevlerine nakledilmesine karar verilirken, 50'nin üzerinde kişi de tahliye edildi.
 
Resmi Gazete'de dün yayımlanan "Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Kanun"la birlikte Sincan ve Ankara'daki kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve kanunda aranan nitelikleri taşıyan 264'ü erkek, 21 kadın mahkumun açık cezaevlerine nakledilmesine karar verildi.
 
Erkek mahkumların Sincan ve Ankara'daki açık cezaevlerine nakil işlemleri sürüyor.
Adalet Bakanlığı, Ankara'daki kadın mahkumların ise Denizli Bozkurt, Kocaeli ve Sivas'taki açık cezaevlerine nakledilebileceğini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazıyla belirtti.
 
Başsavcılık kaynakları, mesafenin yakınlığı dikkate alınarak, kadın mahkumların, büyük olasılıkla Kocaeli Açık Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edileceğini bildirdi.
 
Tahliyeler devam ediyor
Düzenlemeyle birlikte, Ankara'daki cezaevlerinden, mahkumiyetlerinin infazı ertelenebilecek nitelikte bulunan veya yeni düzenleme lehine olan 50'nin üzerinde mahkum tahliye edildi.
Kanun, 31 Aralık 2011'e kadar, basın ve yayın yoluyla, düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenen, temel şekli itibarıyla adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren suçlarla ilgili mahkumiyeti bulunanların cezalarının infazlarının ertelenmesine karar verileceğini düzenliyor. Kanun ayrıca, TCK'nın "suç örgütü" ve "irtikap" gibi bazı suçlara ilişkin hapis cezalarını, belirli şartların bulunması halinde düşürülebileceğini belirtiyor.