Ocak ayında gerçekleştirilen DHKP-C operasyonunda gözaltına alınan ÇHD'li avukatların cezaevinde 'hücre cezası' istendiği bildirildi.

Birgün gazetesinden Elçin Yıldıral'ın haberine göre, aralarında ÇHD'nin İstanbulŞube Başkanı Taylan Tanay ve Şube Sekreteri Güçlü Sevimli'nin de bulunduğu 15 kişi hakkında Newroz kutlaması sırasında cezaevi logarına zarar verdikleri gerekçesiyle açılan disiplin soruşturmasında 20 güne kadar hücre cezası isteniyor. Tanay ve Sevimli, ayın 25'inde Kocaeli 1 No'lu F Tipi Savcılığı'na ifade verdi.

Tanay ifadesinde, "Newroz'un Kürt halkının başta olmak üzere Ortadoğu 'da yaşayan tüm halkların kutladıkları bir bayram olduğuna vurgu yaparak, Newroz kutlamalarının dünyanın her yerinde ateş yakılarak kutlandığını, kendilerinin de Newroz'u tek açık alanları olan havalandırmada gazete kağıtlarından bir ateş yakarak kutladıklarını, kutlama bittikten sonra da külünü logara attıklarını" söyledi. Amaçlarının bayramı kutlamak olduğunu belirten Tanay, mala zarar vermek gibi bir kasıtlarının olmadığını belirterek, "İdarenin ateş yakarak kutlamamızı ve ateşin külünü logara süpürmemiz nedeniyle soruşturma açmasının anlayabilmek mümkün değil" dedi.

"Kurum araç ve gereçlerine zarar verdikleri" iddiasıyla açılan disiplin soruşturması tutanağında, Taylan ve Sevimli hakkında hücre cezası isteniyor. Ceza onandığı takdirde, Taylan ve Sevimli, 1 günden 20 güne kadar açık havaya çıkma hakları saklı kalmak üzere bir hücrede tek başlarına tutulacak ve her türlü temastan yoksun bırakılacak.