Hasan Celal Güzel, "Ahlaksız teklif filminde evli bir kadına, büyük miktarlar karşılığında birlikte olmayı teklif eden zengin bir adamın hikayesini, yakıştırmasıyla gündeme taşıyan Baykal'ın, Adalet Bakanı'ndan farklı önerilerde bulunmadığı ortada... Baykal'ın da dediği gibi tartışılan 3 maddeyi ayırarak referanduma gitme teklifi ile Adalet Bakanı'nın teklifi birbirinden farklı değil ki, aynı öneri... Sayın Baykal, acaba bu değerlendirmesini, bize Anayasa mahkemesi çerçevesinden bakarak açıklayabilir mi? Söylediği gibi düşünecek olursak, hem kendisi hem de anayasa mahkemesi nasıl bir hal içinde olmuş olur, düşünebiliyor mu, acaba?" diye konuştu.

Baykal, Anayasa Mahkemesini karısı gibi görüyor!

"Her istediğinde, istediği her kararı çıkartan CHP; Anayasa Mahkemesini karısı gibi görüyor" diyen Hasan Celal Güzel; "İlk uzlaşma teklifi de, Başbakan Erdoğan ABD'ne giderken, Baykal'dan gelmişti. Bu 3 maddeyi, seçimlerden sonraya bırakalım, diyerek de son bir kurnazlık yapmak istedi. Zaten hem yargı reformu hem de demokrasinin önünün açılması için bütün mesele bu 3 maddeye bağlı" diye konuştu..

Değişikliği kim getirirse getirsin savunurum!

Anayasa değişikliği için, "Anayasa değişikliğini ister CHP ister başka bir parti, kim getirirse getirsin yine de savunurdum.' diyen Hasan Celal Güzel, "Benim AKP milletvekili olacağımı söyleyenlere, şunu söylemek isterim, hiç kimseden en ufak bir talebim ve beklemekte olduğum bir teklif söz konusu değil. Böyle bir şey umrumda da değil" açıklamasında bulundu.

Tiyatronun sonunda bu darbe anayasası değişecek!

"Yaşanan tüm bu tiyatronun sonunda, bu darbe anayasası değişecek, öyle olması gerekiyor' diyen Güzel; "Aslında, 12 Eylül anayasasını asıl CHP'nin istememesi gerekir. Hem MHP hem de CHP bu darbe döneminde yeterince mağdur oldular. Şimdi niye, bu darbe anayasasına sarılıyorlar ki? Anti demokratik olduğunu söyleyerek, 12 Eylül anayasasının değiştirilmesi gerektiğini CHP zaten, daha önceleri kendisi de belirtmişti Sayın Selçuk'un da açıklamalarında bir çok kez, 82 anayasasını yırtıp, çöpe atmak lazım dediğini belirtmek isterim" sözlerini kaydetti.

Koskoca atın altında ezilmiş, hizmet arısı!

"Rahmetli Özal'ın, Anavatan Partisi Genel Merkez binası yapılırken yaşadığı heyecan ve mutluluğu unutamam" diyen Hasan Celal Güzel; "Şimdi de ne zaman önünden geçsem, o koskoca atın altında ezilmiş olan hizmet arısını görsem üzülürüm, bir de o timsah gülüşü ile Mesut Yılmaz ve Jurassic parktan kafasını çıkarmış gibi duran Hüsamettin Cindoruk ve Süleyman Demirel'in resimleri" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesinden dönen teklif, AK Parti'ye güç katar!

"CHP'nin tabanı ile sıkıntı yaşamak istemeyeceğini düşündüğüm BDP'yi arkasına alamadığı taktirde, 111 imzayı ve oyu alamadığı zaman Anayasa Mahkemesine gidememe olasılığı vardır" diyen Güzel, "Eğer, ola ki Anayasa değişikliği, anayasa mahkemesinden geri dönerse de, o zaman da AKP daha da güçlenir" sözlerini kaydetti.
(İnternet Haber)


Hasan Celal Güzel'in Radikal gazetesinde yayınlanan yazısı için tıklayınız.

Anayasa Mahkemesi CHP'nin çiftliği mi?