Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bedelli askerlik konusunda süpriz çıkış yaparak, seçimden önce Meclis’e bu konuda gelecek düzenlemeye destek vereceğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, dün düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) kapanmadan çek mağdurları ile bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin çıkarılmasını isteyerek, bu konuda AKP’ye çağrıda bulundu. Akif Hamzaçebi şöyle dedi:

“Düzenlemiş oldukları çeklerin karşılıksız çıkmaları nedeniyle muhatap oldukları idari para cezasını ödeyemeyen vatandaşlarımızdan hapis c yeni bir imkan tanınmalı. Fırsat vardır. Yeni bir Torba Tasarı var, buna ekleyebiliriz. Bedelli askerlik konusunda büyük bir beklenti var, büyük bir birikim var. Geçmişte birikimleri eritmek adına böyle düzenlemeler yapıldı, bir defaya mahsus olmak üzere birikimi eritmek açısından bedelli askerlik düzenlemesini yapmakta yarar olduğunu düşünüyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi kapanmadan bu düzenlemeleri yapabiliriz.”

Polisler zorlaştırdı
Genelkurmay Başkanlığı’nın bedelli askerliğe sıcak bakmadığı belirtiliyor. Başlarda bedelli askerlik kapısını hep açık tutan hükümet de polislerin askerlikten muaf olmasını sağladıktan sonra Genelkurmay’a yönelik bedelli askerlik ısrarından vazgeçti. Bu yüzden CHP’nin önerisinin karşılıksız kalması bekleniyor.




Radikal