Birlik merkezinde basın toplantısı düzenleyen Coşar, "Bazı üyelerin çekilmesi komisyonun görevini devam ettirmesine engel değil. Bu konuda yasal bir engel yok. Komisyon, kalan üyeleriyle çalışmalarını devam ettirebilir." dedi. Barolar Birliği Başkanı Coşar, "Yargıtay ve Danıştay ile ilgili kanun tasarısı konusunda CHP'lilerin halkı direnişe çağırması" konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine ise şu değerlendirmede bulundu: "Herhalde şaka yapmışlardır. Şaka yapmamışlarsa eğer, demokrasilerde protesto hakkı ve sivil itaatsizlikte bulunma hakkı vardır. Ama direnişte veya isyanda bulunma hakkı yoktur. Demokrasilerde seçim vardır.''

Gerek siyasilerin gerekse yüksek yargı organlarının tutarlı olmadıklarını söyleyen Barolar Birliği Başkanı, "Bu aktörler, siyasal konjonktüre göre pozisyon alıyorlar. Dün hükümet, Yargıtay ve Danıştay'ın üye ve daire sayısını indirmek için girişimde bulunmuştu. Şimdi tamamen tersine döndü. Dün bunu istemeyenler bugün istiyor, o gün isteyenler bugün istemiyor.'' diye konuştu. Vedat Ahsen Coşar, istinaf mahkemelerinin bir an önce işler hale getirilmesi gerektiğini vurguladı ama bu durumda Yargıtay ve Danıştay'a ilave daire kurmanın bir anlamı olmayacağını savundu.

Öte yandan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada, yargı reformu tasarısına karşı toplumu direnişe çağıran CHP'yi uyardı. Gerçeker, "Her şeyin demokrasi ve meşruiyet içinde olması gerektiğine inanıyorum. Öyle de olması lazım." dedi. (Zaman)