TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Van'daki terör saldırısını kınayarak; sevgi, kardeşlik, barış ve dayanışma duygularının doruğa ulaştığı Ramazan ayının ilk gününde yaşanan bu hain saldırının, terörün hiçbir değer tanımadığının en son örneği olduğunu ifade etti.

Çiçek, Van'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Çiçek, mesajında, 3 askerin şehit olduğu, Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayer, koruması ve 4 askerin de yaralandığı olaydan derin üzüntü duyduğunu ifade ederek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde artış gösteren terör saldırıları, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur, barış ve istikrarını hedef almaktadır. Destansı mücadeleler sonucunda beraberce kurduğumuz aziz vatanımızı bölmek isteyen hainler, milletimizin aklıselim ve sağduyusu sayesinde çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamaması dileğiyle bu alçakça saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri nefretle kınıyorum. Aziz canlarını birlik ve bütünlüğümüz uğruna feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Saldırıda hafif yaralanan Başkale Kaymakamı Sayın Bilgihan Bayer, koruması ve dört güvenlik görevlimize acil şifalar temenni ediyorum."

HİSARCIKLIOĞLU: "SALDIRILARIN HEDEFİ, TÜRKİYE'NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Van'da yaşanan terör saldırısını kınayarak, "Bu saldırıların hedefi Türkiye'nin birlik ve beraberliğidir. İnsanlık düşmanı terör saldırıları hiçbir zaman hedefine ulaşamaz. Bunu herkes çok iyi bilsin" dedi.

Hisarcıklıoğlu, 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı Van-Başkale karayolundaki terör saldırısıyla ilgili bir mesaj yayımladı. Mesajda, saldırıyı gerçekleştirenleri ve bu tür saldırılardan çıkar umanları lanetleyen, Hisarcıklıoğlu, "Bu saldırıların hedefi Türkiye'nin birlik ve beraberliğidir" diye konuştu. Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Aldığımız bilgiler, Van-Hakkari karayolu Gedikbaşı mevkiinde yol güvenliğini sağlayan zırhlı askeri araca el bombası atılması ve zırhlı aracın yakınındaki askeri personelin bulunduğu diğer araca da uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine, 3 askerimizin şehit olduğu, 4 askerimizin de yaralandığı şeklindedir. Makam aracıyla olay yerinden geçen İlçe Kaymakamı Bilgihan Bayar ile korumasının da cam parçalarının isabet etmesi sonucu hafif yaralandığını öğrenmiş bulunuyoruz.

Terörün çirkin yüzünü hiçbir insani değerle açıklamamız mümkün değil. Mehmetçiğimize sıkılan her kurşun milletimizin yüreğinde, insanlığın da vicdanında ağır yaralar açmaktadır. Şunu ifade etmek isterim ki, mübarek Ramazan ayının ilk gününde ateş düşürdüğü evlerin ve necip Türk Milletinin acısı, hiçbir insanoğluna mutluluk ve gelecek vesilesi olmayacaktır.

Türk iş dünyası adına şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

KILIÇDAROĞLU: "TERÖR ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da yaşanan terör saldırısını değerlendirerek, "Terör çirkin yüzünü göstermeye devam ediyor" dedi.

Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Van-Başkale karayolunda, terör örgütü mensuplarınca askeri araca el bombası atılması ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmasını kınadı. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Van-Başkale karayolunda, terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu 1 astsubayla 2 uzman çavuşumuzun şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendim. İnsanlık suçu olan bu saldırıda makam aracıyla olay yerinden geçen Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar ile korumasının da yaralandığı bildirildi. Dünya pratiği terörle sonuç alınamayacağı gerçeğinde ittifak etmişken, hala insanlık suçu terörist saldırılarda ısrar edenleri nefretle kınıyor, şehitlerimizi rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne üzüntülerimle geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, yaralı Mehmetçiklerimizle birlikte, yaralı Kaymakam Bayar ve korumasına da acil şifalar diliyorum."


ANKA