Olay, 5 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ndeki Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, merkez Sarıçam İlçesi Cihadiye Köyü'nde oturan eski muhtar Hasan Sert ile köylüsü Mehmet Güder, bitişik tarlalarında sınır kayması yüzünden mahkemelik oldu. Dava sürerken Hasan Sert, oğlu Ferit Sert'in borçlarından dolayı tarlasını satmak istedi. Ancak müşteri bulup, paranın yarısını da almasına rağmen davadan dolayı arazi üzerinde 'satılamaz' şerhi bulunduğu için satışı gerçekleştiremedi. Şerhin kaldırılması için Mehmet Güder ile konuşup anlaşmak isteyen Hasan Sert, bunun için tanıdıkları Selahattin Büyülü'den de yardımcı olmasını istedi.

AVUKAT BÜROSUNDA DEHŞET

Hasan Sert, Mehmet Güder ile kardeşi Veli Güder ve Selahattin Büyülü, konuşup sorunlarını çözmek için Mehmet Güder'in avukatı Nursel Ünal'ın hukuk bürosunda buluştu. Gergin bir ortamda geçen buluşmada Hasan Sert, "Tarlayı sattım parasının yarısını aldım, şerhi kaldırın, yoksa beni öldürecekler. Bir saat zamanım var" dedi. Bu kadar kısa sürede bunun mümkün olmadığı söylenince de üzerindeki ruhsatlı tabancayı çıkartan Sert, "Ben öleceğime siz ölün" diyerek önce Mehmet Güder'e, kaçarken de Selahattin Büyülü'ye ateş etti. Veli Güder masanın altına gizlenirken, avukat Nursel Ünal dışarıya kaçtı. Vücuduna 1 kurşun isabet eden Selahattin Büyülü olay yerinde, 2 kurşunla vurulan Mehmet Güder de 20 gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Teslim olan Hasan Sert ise tutuklanırken, hakkında Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten 2 kişiyi öldürmek' suçundan 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

KİME NE YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Hasan Sert, "Avukat Nursel Ünal'dan, arazi üzerindeki 'satılamaz' şerhini kaldırılmasını istedim. Avukatın bana bağırması ve 'geri zekalı' demesi üzerine kendimi kaybettim. Yanımda bulunan tabancam ile kime ne yaptığımı dahi hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde sokakta yaralama olayından söz edilince yanımda da tabanca olunca, olayı benim yaptığımı düşünüp polise teslim oldum" diye kendini savundu. Olaya tanık olan avukatlık bürosunun çalışanları da gördüklerini mahkemede anlattı. Ölenlerin yakınları tepki gösterdikleri sanıktan şikayetçi, olurken duruşma eksiklerin giderilmesi için ertelendi.


DHA