Kocasinan ilçesinde emlakçılık yapan 37 yaşındaki Cuma Çiğdem ile 34 yaşındaki ortağı Özgür Alsan’dan haber alamayan yakınları 14 Aralık 2015’te polise verdi. İş yerine giden polis ekipleri, Alsan ve Çiğdem'in cansız bedenleriyle karşılaştı. 

Cuma Çiğdem’in ensesinden, Özgür Alsan’ın ise ense ve göğsünden ateş edilerek öldürüldüğü tespit etti. Öldürülen emlakçıların eşleri Pınar Çiğdem ve Yasemin Alsan, cinayet şüphelisinin N.D. olduğunu iddia edince MİT görevlisi olduğu ortaya çıkan N.D., gözaltına alındı. N.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

N.D. hakkında Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten ve tasarlayarak öldürme" suçundan dava açıldı. Tutuklu sanık N.D., duruşmadaki ifadesinde emlakçıların öldürülmesiyle ilgili hiçbir alakasının olmadığını, Cuma Çiğdem ve Özgür Aslan ile ev almak için gittiği emlak dükkanında tanıştığını söyledi.

Davanın 9'uncu duruşmasında 1 yıl 6 ay hapis yatan N.D., tahliye oldu. Bugünkü karar duruşmasında N.D'nin avukatı Ercan Avcı, mahkemeye cinayet saati müvekkilinin MİT binasına giriş-çıkış görüntülerinin yer aldığı video görüntülerini sundu. 4 ay önce verdiği ara kararla tahliye edilen N. D., delil yetersizliğinden beraat etti.

CNN Haber