Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, aldığı 22 yıl 10 günlük hapis cezasını çektiği Kandıra F Tipi Cezaevi’nden açıklamalar yaptı.


Dink cinayetinin üç aşamalı bir plan çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Samast, Dink‘in önce basında hedef haline getirildiğini belirterek, bugüne kadar ne cinayetin soruşturma aşamalarında ne de mahkeme sürecinde gündeme getirmediği bilgiler verdi.


Taraf Gazetesi'ne konuşan Samast, cinayetten üç ay önce biriyle buluşarak çay içtiğini ve görüşmenin Dink cinayetiyle ilişkisi olduğunu söyledi. 


Davayla ilgili kararın Yargıtay’da olduğunu söyleyen Samast, kararın bozulması durumunda buluşup çay içtiği kişinin kimliğini açıklayacağını kaydetti.


Dink’i basında “vatan haini” olarak hedef gösterenlerin hakkında “ölüme sebebiyet vermekten” soruşturma açılması gerektiğini ifade eden Samast, davanın beraat eden sanığı Erhan Tuncel’e de suçlamalar yöneltti.


Beraat etmesinin Tuncel için sürpriz olduğunu öne süren Samast, Tuncel için “sütten çıkmış ak kaşık değil” ifadelerini kullandı.