Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık M.A. ile avukatlar hazır bulunurken, önceki celse ifadeleri alınan 11 yaşlarındaki mağdur kızlar S.K. ve C.E. duruşmaya katılmadı.

Sanık M.A., üzerine atılı suçlamaları reddederek, "Ben mahallede sürekli çocuklara şeker, harçlık veririm. Asla böyle bir suç işlemedim. Ben yanımda esans da bulundururum, cami cemaatine tutarım. Camiye cemaat torunları ile gelir, onlara da şeker veririm. Bu kızlara da o şefkatle yaklaştım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Mağdurlar S.K. ve C.E.'nin ilk duruşmada pedagog eşliğinde ifadeleri alınmıştı. Önceki celse mağdur C.E., Erciyesevler Mahallesi'nde eski apartmanlarında sanık ile komşu olduklarını söyleyerek, "Kendisi eski komşumuzdu. Bana şeker verir, harçlık verirdi. Bir keresinde bacaklarımı açarak, takla attırdı. Bir de ağaca tırmanırken arkamdan kaldırdı" demişti.

Diğer mağdur S.K. ise ilk duruşmada verdiği ifadesinde sanığın kendisine dokunduğu süre kadar para verdiğini belirtmişti. S.K., "5 dakikaya şu kadar, 10 dakikaya bu kadar, dokunduğu süreye göre para verirdi. Genelde 1 ve 5 TL verirdi. Arabasına bindirir, elbisem üzerinden özel bölgelerime dokunurdu. Kimseye söylememem için de uyarırdı. Bana manken gibi güzelsin, ıssız bir yere gidelim de seni azıcık izleyeyim derdi" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık hakkında 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 2 kere cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 61 yaşındaki tutuklu sanık M.A.'ya, mağdurlar S.K. ve C.E.'ye yönelik 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 8'er yıl olmak üzere toplam 16 yıl hapis cezası verdi.