Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ahsen Coşar, çeşitli olaylardan dolayı 46 avukatın tutuklu bulunduğunu belirterek, "Avukatlar suç işlemez diye bir şey yok, ancak hukukun çizdiği sınırlar içinde yargılanmalıdırlar" dedi.

Coşar, Adana Barosu'nun düzenlediği etkinliğe katılmak için geldiği Adana'da son zamanlarda yapılan operasyonlarda bazı avukatlarında gözaltına alınıp tutuklanmalarını değerlendirdi. Coşar Türkiye'de 46 bin 377 erkek, 28 bin 121 kadın olmak üzere 74 bin 498 avukat olduğunu ifade ederek, "Şuan bu avukat arkadaşlarımızdan 46'sı tutuklu bulunuyor. Avukat arkadaşlarımızın çoğu da tutuksuz yargılanıyor. Avukat suç işlemez diye kural yok. Hepimiz suç işleyebiliriz. Hiç kimsenin dokunulmazlığı yoktur. Suç işlemiş avukatları kolluyor, ayrıcalık yapılsın filan gibi beklenti ve talep içinde değiliz, olamayız zaten biz hukukçuyuz. Suç suçtur, suçlu da suçludur. Neyse uygulanacak, hepsi hukukun çizdiği sınırlar içinde olmalıdır" diye konuştu.

Avukat arkadaşlarının kendi mensupları olduğunun altını çizen Coşar şöyle devam etti:

"Tabii ki, mesleki yardımlaşma, dayanışma içindeyiz. Tabii onların yanında oluruz. Şu aşamada onlar hakkında mahkumiyet kararı olmadığı için masumdurlar. Şu aşamada sağlıklı bir bilgimizde yok. Polisin yaptığı açıklama var, doğru mu değil mi, ortada soyut bir iddia var. Savunmayı da delilleri de gördükten sonra daha sağlıklı açıklama yapacağız."

İstanbul Barosu'nun olağan üstü genel kurul kararı almasıyla ilgili de açıklama yapan Coşar, "Onların kararı. Bize saygı duymak düşer. Söyleyecek bir şeyim yok. Barolarımızın aldığı kararları eleştirme ve değerlendirme hakkına sahip değiliz. En azından benim meslek terbiyem buna izin vermez. Her baro bağımsız, özerk bir kurumdur. Kendi kararlarını kendileri alır ve uygulamaya koyarlar biz saygı duyarız" dedi.



İHA