Bakırköy’deki Şenlikköy Cami’ne karanlıktan istifade süzülür gibi girdiğinde, saat gece yarısına 209 dakika vardı. Ortalıktan el ayak çekilmişti.

HEYECANDAN BOĞAZI KURUDU
İmamın odasını girdi. Ortalığı biraz karıştırınca, dolaptaki yardım sandığını buldu. 17 yaşındaki Batuhan S.’nin heyecandan boğazı kurumuştu. Bir yudum içtiği suyun şişesini, hayatının hatasını yaparak orada bıraktı. Sandıktan 5 lira alıp, geldiği gibi sessizce terk etti camiyi...

HEMEN POLİSİ ARADI
Bakırköy’deki Şenlikköy Camii İmamı, 16 Eylül 2016 sabahı, 05.40’da sabah namazını kıldırmak için camiye geldiğinde soyulduğunu farketti. Yardım sandığından 5 lira ve seyyar ses cihazı çalınmıştı. Hiçbir şeye dokunmadan Şenlikköy Polis Merkezi’ni aradı.

'YAPTIĞIM İŞTEN PİŞMANIM'
Olay yeri inceleme ekipleri plastik şu şişesini delil olarak aldılar. Şişenin ağzından alınan örnekte yapılan DNA incelemesi onları doğru Batuhan S.’ye götürdü. Gözaltına alınan Batuhan S. “5 TL bozuk parayı aldım. Başka hiçbir şey almış değilim. Yardım sandığı da kilitli değildi. Yaptığım işten pişmanım” dedi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Bakırköy Cumhuriyeti Savcılığı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Batuhan S. Hakkında “Kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşya hakkında hırsızlık” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.


Hürriyet