Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki 4 ayrı tazminat davasının tümünü aynı gün ve Erdoğan lehine karara bağladı.  

CHP liderinin kendisine “Man kafa” diyen Erdoğan aleyhine açtığı davayı reddeden Hakim Fatih Akkuzu, Erdoğan'ın 3 ayrı davadaki tazminat taleplerinin ise kabul etti. Kılıçdaroğlu toplam 95 bin lira tazminata mahkum oldu.

CÜBBEYİ ÇIKARDI

Sözcü'nün haberine göre; Peşpeşe görülen davaların duruşmaları sırasında reddi hakim talebinde bulunan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, hakimin tavırları nedeniyle verilecek kararların önceden belli olduğunu savundu ve “Bu hukuksuzluğu ve yargılamayı tanımıyoruz” diyerek cübbesini çıkarıp, duruşma salonunu terk etti. Erdoğan'ın açtığı üç davayı da karara bağlayan Hakim Akkuzu, Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan'a 50 bin, 25 bin ve 20 biner lira olmak üzere toplamda 95 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Kılıçdaroğlu bu tazminatları yasal faiziyle beraber ödeyecek.


"CÜBBEMİZİ ÇIKARIYORUZ"

Odatv'nin haberine göre; Avukat Çelik, cübbesini çıkararak kararı protesto etti. Duruşma tutanağında Çelik'in, "Ne var ki, belirtmiş olduğumuz şekilde herhalükarda hukuksuzluğu tanımama anlamında cübbemizi çıkarıyoruz. Bulunduğumuz masanın üzerine koyduktan sonra duruşma salonunu terk ediyoruz" ifadelerini kullandığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu aleyhine açtığımız üç ayrı manevi tazminat davasında, Mahkeme toplam 95 bin TL manevi tazminata hükmetti. Yargının bu kararlarının, düzeyli,seviyeli ve hakaret içermeyen bir muhalefet diline vesile olması en büyük temennimizdir" ifadelerini kullandı. 

İşte o duruşma tutanakları:

(Odatv.com)