- KATAR EMİRİ TÜRKİYE'DE

-Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Khalife Al Thani, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.
-Cumhurbaşkanı Gül, Thani'yi Çankaya Köşkü'nde karşılıyor ve Thani ile bir görüşme gerçekleştiriyor. (Saat: 16.55/17.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay Başkanı Hüseyin H. Karakullukçu ve Genel Sekreter Mustafa Kökçam'ı Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.
-Cumhurbaşkanı Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın oğlunun Ankara Palas'taki düğün törenine katılıyor. (Saat: 12.00/21.00)

-TUTUKLU VEKİLLER KARARI
-Ergenekon davasının tutuklu sanıkları CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin mahkeme tarafından reddedilmesine ve YSK tarafından Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.
-"Balyoz Planı" davasının tutuklu sanıklarından MHP'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan'a ilişkin mahkeme kararının da bugün verilmesi bekleniyor.

-FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI TÜRKİYE'DEN AYRILIYOR
-Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor. Abbas'ın temaslarını tamamlamasının ardından bugün Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.

-SURİYE GELİŞMELERİ
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.

-BAKAN BAĞIŞ'IN GÖRÜŞMELERİ
-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen yabancı öğrencileri ABGS'de kabul ediyor.
-Bakan Bağış, ABGS'de AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile de bir araya geliyor. (Saat: 14.30/16.00)

-LYS-3 YARIN YAPILACAK
-Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) bu hafta sonu yapılacak olan LYS-3 ve LYS-2 sınavlarıyla tamamlanacak. Yarın sabah Edebiyat-Coğrafya Sınavı LYS-3 ile devam edecek olan maraton, Pazar günü yapılacak Fen Bilimleri LYS-2 sınavı ile sona erecek.

-MÜSİAD HEYETİ İRAN'A GİDİYOR
-Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İran'a, 50 işadamını aşkın bir heyetle, bir iş gezisi düzenliyor.

-ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER İÇİN ŞARJ İSTASYONU KURULUM TÖRENİ
-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, makamında düzenlenen "Elektrikli Otomobiller İçin Şarj İstasyonu" kurulum törenine katılıyor. (Saat:11.00)

-İMALAT SANAYİ KAPASİTE KULLANIM ORANI
-Merkez Bankası, Haziran ayı İmalat Sanayi Kapasite Kullanım Oranları'nı açıklıyor. (Saat: 14.30)

-İKTİSADİ YÖNELİM ANKETİ
-Merkez Bankası, Haziran ayı İktisadi Yönelim Anketi sonuçlarını açıklıyor. (Saat:14.30)

-BAŞBAKAN'IN SIRRI ORTAYA ÇIKTI: İLAÇTAN ZİYADE DOĞAL ÖNLEMLER
-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doktoru ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Erdoğan'ın sağlık sırrı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ramazanoğlu, "Kendisi bu konuda yıllardan beri hem kendi vücudunu iyi tanıması bakımından hem de doğal önlemleri düzenli olarak gerektiği takdirde ilaç kullanımından ziyade doğal önlemlerle ihtiyaçları gidermesi bakımından o konudaki tecrübe ve deneyimleri çok fazla" dedi.
-Milletvekillerine stresi iyi yönetmelerini tavsiye eden Ramazanoğlu, Başbakan'ın stresi yönetme konusunda mükemmel bir yönetici olduğunu belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu da soğukkanlı bir insan. Stresini yönetebilen bir insan. Sayın Bahçeli bir parti lideri olarak stresi yönetmesi gerektiği kadar yönetiyor diye düşünüyorum" dedi.

-ALZHEİMER OLUP OLMAYACAĞINIZI ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
-Alman bilim adamlarına göre, omurilik sıvısındaki bir protein kullanılarak Alzheimer hastalığının gelişimi riski yüzde 80 oranında tahmin edilebiliyor.

-PARA ARZI, 4 MİLYAR TL ARTTI
-En geniş tanımlı para arzı M3, 3-10 Haziran tarihleri arasında 3 milyar 977 milyon TL artarak 666 milyar 639.9 milyon TL'ye yükseldi.


(ANKA)