Cumhuriyet Gazetesi'nin yazarlarıyla birlikte 6 aydır Silivri Cezaevi'nde tutuklu olan avukatlarına destek için meslektaşları, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda "Adalet Nöbeti" tuttu.

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için her hafta Perşembe günü bir araya gelen avukatlar, bu hafta da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı  önünde toplanarak "Adalet Nöbetini" sürdürdü.

Aralarında HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Eşber Yağmurdereli'nin de bulunduğu çok sayıda avukat, Themis heykeli önünde bir süre 'adalet nöbeti' tuttuktan sonra adliye önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Avukat Yeşinil Yeşilyurt'un okuduğu basın açıklamasında şöyle denildi: "Bugün , Cumhuriyet gazetesi tutuklularının 200. Günü. Dost ve meslektaşlarımız olan Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör 200 gündür özgürlüklerinden mahrum. Hepimizin bildiği gibi son süreçte hukuksuzluk ve adaletsizlik hiç olmadığı kadar yoğun ve fütursuz biçimde gerçekleşmektedir. Belgesiz, bilgisiz, delilsiz, sorgusuz, sualsiz insanlar gözaltına alınıp tutuklanmaktadır. Uzun süreler boyunca ortaya ne bir iddianame konulmakta ne de dava açılmaktadır. Dava açılsa dahi tutukluluğun devamına karar verilerek duruşmalar aylar sonraya atılmaktadır. İktidarın amacı kendi dışında ne varsa baskılamak, susturmak ve sindirmektir. Biz buna boyun eğemeyiz, izin veremeyiz."

CNN Haber