Görev yaptığı Doğubayazıt İlçesi'nde pazar günü öğle saatlerinde bir şarküteriden alışveriş yaptıktan sonra otomobiline doğru giderken silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve bu sabah Ankara'daki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamayan 30 yaşındaki savcı Hakan Kılıç'ın cenazesi yakınlarına teslim edildi.


Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahale ardından pazar akşamı Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile Ankara'ya getirilen Cumhuriyet Hakan Kılıç, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Boyun atar damarı yakını, kafatası ve biri de sırtından olmak üzere 3 ayrı yerinden aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Kılıç, ameliyat sonrası Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı.

Hastane yetkilileri, savcı Kılıç'ın kalbinin değişik saatlerde 2 kez durduktan sonra resüsitasyon uygulanarak hayata döndürüldüğünü bu sabaha karşı 3'üncü kez kalbinin durduğunu ancak, saat 04.30 sıralarında resüsitasyona yanıt vermeyerek yaşamını yitirdiğini açıkladı. Savcı Kılıç'ın, Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi'ne getirildiği andan itibaren yapılan müdahalelere en az seviyede yanıt verdiğini, tansiyon değerlerinin hiçbir zaman iyiye gitmediği bildirildi. Yoğun bakım destek ünitesine bağlı olarak tedavisi sürdürülmeye çalışılan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, doktorların tüm çabasına karşın bugün saat 04.30 sıralarında kurtarılamadı.


CUMHURİYETE SIKILAN BİR KURŞUN 
Keçiören Adli Tıp Kurumu'nda yeğeninin otopsisini beklerken ve konuşan savcı Kılıç'ın Bodrum'da öğretmen olan dayısı Mehmet Ali Durmuş, acılarının büyük olduğunu söyledi. Durmuş, "Bu Cumhuriyet'e sıkılmış kurşundur. Hiçbir kurumun önünde Cumhuriyet ünvanı yoktur, Cumhuriyet savcılığı dışında. Hakan, dünya iyisi bir çocuktu. 'Çocuk' diyorum, çünkü o benim için hâlâ bir çocuktu. Hiçbir bir zaman savcı kimliğini kullanmazdı, halktan biri gibi davranırdı" diye konuştu.

5 KARDEŞİN 5'İ DE ÜNİVERSİTE MEZUNU
Mehmet Ali Durmuş, yeğeni Hakan Kılıç'ın bir ağabeyinin doktor, ablasının öğretmen ve iki kız kardeşinin de yine üniversite mezunu ev kadını olduğunu söyledi. Evli ve 5 yaşında Kadir adında bir oğlu olan savcı Kılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu Keçiören Adli Tıp Kurumu'ndan aile yakınları, dönem arkadaşları savcı ve hakimler ile polislerin omuzlarında cenaze arabasına konularak Hasköy Camii'ne getirildi. Burada yıkanma ve kefen işlemleri yapılan savcı Kılıç'ın cenazesi tören yapılmak üzere Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı binasına götürüldü.

 
HSYK ÖNÜNDE TÖREN
Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı'nda (HSYK) tören düzenlendi.

Kılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Keçiören Adli Tıp Kurumu'nun ardından Hasköy Camii'nden alınarak HSYK'ya getirildi.

HSYK bahçesinde düzenlenen törene, Kılıç'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, HSYK, Yargıtay, Danıştay üyeleri, birlikte görev yaptığı arkadaşlarının yarısıra hakim ve savcı katıldı. 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, Kılıç ile 1.5 yıla yakın süre beraber çalıştıklarını belirterek, "Yaşı bizden küçüktü, ama kendisinden çok şey öğrendik. 12 bin meslektaşımızın başı sağolsun. Melek gibi bir insandı ve çok seviliyordu" diye konuştu.

Kılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra polis tören kıtasının yanısıra Bakan Ergin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ve Yargıtay Başkanı Kaynak'ın omuzlarında cenaze aracına taşındı. 

Kılıç'ın cenazesi HSYK'nın önünden memleketi Konya Ereğli'ye uğurlanırken Ereğli'deki cenaze töreninin yarın yapılacağı bildirildi.

DOĞUBAYAZIT CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NIN AÇIKLAMASI
Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Etem Tatar ise, tören sonrası bir gazetecinin, "En son üzerinde çalıştığı dosyanın kaçakçılık ile ilgili olduğu ve o dosyada bazı siyasilerin isminin geçtiği bu nedenle böyle bir olayın gerçekleştirdiği" sorusu üzerine, "İki savcı arkadaşımız emniyetten, jandarmadan, MİT'ten tüm arkadaşlar bu işe eğildi. Hadisenin işi sebebiyle olduğu ortada. Arkadaşımızın kimseyle husumeti yok şahsi olarak. Arkadaşımız terör proje dediğimiz dosyaları yürütmüyordu, ağır cezada duruşma savcısı olarak görev yapıyordu. Hadisenin arkasında kim var araştırıyoruz" diye konuştu.

Başsavcı Tatar, "Tetikçi hakkında mütalaa verdiği dosyadaki isimlerden biri mi tetikçi" sorusu üzerine "Yani tabii. İsim söz konusu değil şahısları netleştirmeden töhmet altına almak da doğru değil" diyerek yanıt verdi. 

Aile yakınları, savcı Kılıç'ın cenazesinin töreni ardından memleketi Konya'nın Ereğli İlçesi'ne götüleceğini ve yarın öğle namazı sonrası toprağa verileceğini bildirdi. (DHA)