Danıştay'ın başörtüsü kararını değerlendiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu,"Danıştay ideolojik durarak, tamamen çağ dışı, bağnaz bir karar vermiştir." dedi.
Bolu'nun Mudurnu ilçesinde partisinin ilçe binası açılışına katılarak vatandaşlara hitap eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunda.Topçu, "Ülkemizin çok önemli meseleleri varken bizler heykeli, içkiyi, başörtüsünü konuşuyoruz. Bu üç konuda hükümeti destekliyoruz. Sonuna kadar da arkasındayız." dedi.

Danıştay'ın başörtü konusunda verdiği kararla ilgili olarak CHP'nin yaptığı açıklamaları eleştiren BBP Genel Başkanı Topçu şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduğu gün demişti ki bu başörtü meselesini biz çözeceğiz. Başörtüsünden mağdur olan kesim bu söylemlerle umutlanmıştı. Ülkenin yönetimine talip bir zatı muhterem Ordu'da farklı, Ankara'da farklı, Erzurum'a gidip farklı konuşuyor."

Topçu sözlerine şöyle devam etti: "Başörtü konusunda YÖK güzel adımlar atmıştı. ALES sınavında bütün öğrencilerimiz kılık kıyafet konusuna takılmadan sınava girsin, bilgileri ölçsün diye hazırlık yapmıştı. Ama bir sendikamız sanki kendi ile alakalı bir hak zayi varmış gibi çocuklar başörtüsü ile sınava giriyor diye Danıştay'a başvuru yaptı. Bu tip davalar bir hak kaybı olduğunda açılır. O sendikanın ve o sendikaya ait üyelerin hak ve hukukunu aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyenler; bizim kızların başörtüsü sizin nerelerinize zarar verdi ki gittiniz Danıştay'da dava açtınız. Ey Danıştay'ın başındakiler siz nasıl hukuk adamısınız? Açılan dava usulen bir kere yanlış. Burada zarara uğrayan yok ama Danıştay bu ayıp mesele ile alakalı hukuku çiğneyerek, tamamen ideolojik durarak çağ dışı bağnaz bir karar verdi."


CHA