Helin Şahin

Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin OYAK Güvenlik yöneticilerinin yargılandığı davanın önceki duruşmalarında Danıştay Genel Sekreteri Suna Kurtoğlu’nun bilgisayarının harddiskinin o dönem Ankara Emniyeti’nce incelenmediği ortaya çıkmıştı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, o bilgisayarın harddiskini istemiş ve İstanbul Emniyeti’nden bilirkişi raporu istemişti. Beklenen rapor mahkemeye ulaştı. 5 Şubat 2013 tarihli 70 sayfalık raporda, “Silinen dosyalar ve log kayıtları var” tespitinde bulunuldu. Rapordan bazı tespitler şöyle:

Orijinal sistem diski yok

“Harddiskin çalışma saatleri incelendiğinde 11.05.2006 ile 19.06.2006 arasında çalıştırılmamış veya kullanılmamış. Arıza forumlarına bakıldığında tarih aralığında kayıt cihazına OYAK görevlilerince arıza gidermeye ait müdahaleler yapıldığı görülmüştür. Bu müdahalelerin loglarını sistem diskinde tutması gerekirken loglar yoktur. Bu sistem diski 16.05.2006’da kullanılan orijinal sistem diski değildir.” Bu tespit, “Bazı harddiskler kayıp” iddiasını doğrularken devamında saldırının olduğu 17 Mayıs 2006’dan bir gün öncesine ait kayıtların bazılarının silindiği, üzerine yazılar yazıldığı belirtildi. İşlem nedeniyle bazı görüntülerin geri getirilemediğinin altı çizilen raporda şöyle denildi: 

Görüntüler geri getirilemez

“Mevcut diskteki 16.05.2006 tarihine ait görüntülerde 13 silinmiş dosya olduğu tespit edildi. 16.05.2006 saat 11.00’e ait olan 8 görüntü dosyasının çalışmadığı ve saat 19.54’teki görüntülerin data bilgilerinin olduğu tespit edilmiştir. Bu 8 görüntü dosyası silinmiş. Bundan dolayı 8 görüntü geri getirilemeyecek şekilde üzerine başka veriler yazılmıştır.”

TÜRKOĞLU BİLGİM YOK

Bilgisayarında temizlik yapılan Türkoğlu, tanık ifadesinde olay ilgili özel bilgisi olmadığını, medyaya yansıyanıbildiğini söylemişti. Danıştay’ın güvenlik kameralara görüntülerinin kaydedildiği harddiskten silinen bazı görüntüler daha önce kurtarılmıştı.