Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Danıştay kararıyla önlerinde bir engel kalmadığını ve çalışmaların gece gündüz demeden aralıksız devam ettiğini belirterek, "Hedefimiz inşaatı 11 ay içerisinde bitirmek." dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir-Ankara yolu üzerinde İnönü Caddesi'ne çapraz 45 bin metrekarelik alanda devam eden inşaatta incelemelerde bulundu. Bir kentin en önemli dokularından birinin belediye sarayı olduğunu ve Türkiye'nin dördüncü büyük kenti Bursa'nın şu an için kendisine ait bir belediye sarayının bulunmadığını hatırlatan Başkan Altepe, bu duruma 130 yıl aradan sonra ilk kez bu dönemde son verileceğini bildirdi.

Bölgeye sadece bir hizmet binası değil, yeni bir yaşam alanı kazandırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, 45 bin metrekarelik alanda 9 bin metrekare kapalı alan olacağını kalan 36 bin metrekarenin ise yeşil alan olarak düzenleneceğini vurguladı. Başkan Altepe, "Belediye sarayı içerisinde, Merinos Tren İstasyonu örneğinde olduğu gibi Mudanya Tren İstasyonu'nun bir kopyası yapılacak. Burası sosyal tesis olarak kullanılacak. 15 bloktan oluşacak yeni binamızın içerisinde belediyemizin tüm birimleri yer alacak." diye konuştu. Bina projesinin dünya örneklerini incelendikten sonra ortaya çıkartıldığını ve Bursa için en uygun proje baz alınarak uygulamaya geçildiğini belirten Başkan Altepe, belediye sarayının kente yakışır özellikte olacağını ifade etti. 

İhaleye giren firmalar arasında yaşanan hukuk süreci nedeniyle inşaatın durması sürecini de değerlendiren Başkan Altepe, "İhaleye giren firmaların itirazları nedeniyle, biraz zaman kaybettik. İhaleyi en düşük teklifi veren firmaya verdik ve Danıştay bunu kesin olarak onayladı. Önümüzde bir engel kalmadı. Hedefimiz bu inşaatı 11 ay içerisinde bitirmek. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden çalışacağız." şeklinde konuştu. Başkan Altepe, yeni binanın son teknoloji olan akıllı sistemlerle donatılacağını, kendi enerjisini üretecek olan binada, atık ısıdan ısıtma ve soğutma yapılacağını da sözlerin ekledi.