Fatih Postanesi önünde saat 13.00 sıralarında toplanan Özgür Der, Mazlum Der ve çoğunluğunu türbanlı kız öğrencilerin oluşturduğu kalabalık, Danıştay'ın kararını "Hukuksuzluk" olarak değerlendirdi.

"Danıştay ancak yürütmeyi durdurur, eşitlik ve adalet yürüyüşümüzü durduramaz" yazılı bir pankart açan öğrenciler, "İmam hatibe uzanan eller kırılsın, Eşitlik adalet özgürlük, Danıştay eğitimden elini çek" diye sloganlar attı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri postaneye girerek, TBMM'ye bir mektup yolladı. Gönderilen mektupta özetle, " Bizler egemenliği adımıza kullanmaya çalışan yargının keyfi kararını tanımıyoruz. TBMM'nin bu hukuksuzluğa 'dur' demesini istiyoruz" denildi.

 
Yolu trafiğe kapattılar
Mektuplar gönderildikten sonra meslek liseli bazı öğrencilerinde katılımıyla sayıları 700'ü bulan grup Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Fevzipaşa Caddesi'nin araç trafiğine kapanması üzerine polisle eylemciler arasında tartışma yaşandı. Tartışmaların ardından yol tek şerit olarak trafiğe açıldı ve yürüyüş devam etti. Öğrenciler yürüyüş sırasında "Kahrolsun cübbeli darbe düzeni, halkın düşmanı darbeci yargı, darbeci baro cuntacı danıştay, yargı kafeste hukuk nerede" sloganları atarak Danıştay kararını protesto etti. 
Yürüyüş sonunda Beyazıt Meydanı'na ulaşan grup adına Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bir konuşma yaptı. Danıştay'ın kararının yargı kararı olduğunu ancak hukuki olmadığını savunan Rıdvan Kaya, yargı despotizminin kararlarına saygı göstermeyeceklerini söyledi. Danıştay'ın dana öncede birçok tartışmalı karara imza attığını ifade eden Kaya, "Bu Danıştay belediyelerin yaptığı yakacak yardımlarını iptal etmiş, türbanlı bir öğretmenin sokakta başörtüsü ile gezmesine dahi izin vermemiştir. Son alınan kararla ilgili olarak YÖK'ü, hükümeti ve TBMM'yi göreve çağırıyoruz. Oligarşinin dayatmalarına boyun eğmesinler" dedi. 

Eylemde daha sonra Danıştay'ın kararından olumsuz etkilenecek olan imam hatip liseli öğrenciler, söz aldı. Bakırköy İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sevde Okur, katsayı adaletsizliğinin giderilmesini ve tüm öğrencilerle eşit şekilde yarışmak istediklerini söyledi. Dünya Gençler Bilek Güreşi Şampiyonu olan imam hatip lisesi öğrencisi Esra Kiraz da herkes gibi vatanını sevdiğini ve herkes gibi eşit şartlarda eğitim almak istediğini belirtti. Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş'ün verdiği mini konserle eylem sona erdi. Kalabalık yaklaşık 2 saat süren protesto gösterisinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

DHA