TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, komisyonun aldığı kararları açıklayan Şahin, ''1960 ve 1971 muhtıraları için Ferruh Bozbeyli'nin de dinlenmesine ana komisyonca karar verildi'' dedi.

Şahin, 28 Şubat sürecine ilişkin alt komisyonun ise siyasileri önümüzdeki 1 hafta-10 günlük sürede dinleme kararı aldığını belirterek, şunları söyledi:

''Bunlar, yarın dinleyeceğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in dışında eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, yine eski başbakanlardan Tansu Çiller, eski parti liderlerinden Recai Kutan, eski Meclis başkanlarımızdan Mustafa Kalemli ve Hüsamettin Cindoruk, Hasan Celal Güzel, Hüsamettin Özkan, Hasan Ekinci, Oğuzhan Asiltürk, Süleyman Arif Emre, Mehmet Ağar, Meral Akşener, Cavit Çağlar ve Nahit Menteşe. O döneme ilişkin çok net bilgi ve görgüye sahip bu isimlerin öncelikle dinlenmesi, akabinde oluşturacağımız rapora teknik olarak destek sağlayabilecek bilgileri de kendilerinden alabileceğimizi düşünüyoruz.''

İdris Şahin, dinlenecekler arasında bulunan Mehmet Ağar'ın hapishanede olduğunu hatırlatarak, ''Ağar'ı cezaevinde dinlemeyi düşünüyoruz'' dedi.



AA