Davanın üçüncü duruşmasını Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup izlemeye geldi. Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde bulunan Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Yerleşkesi'nde kurulan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna 872 sayfalık iddianame kapsamında 92 sanıklı davanın üçüncü gününde, sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında salona getirildi. 
Cezaevi önüne bugün Kocaeli Kültür Teşekkülleri Platformu adı altında 42 Sivil Toplum Kuruluşundan 30 kişilik grup davayı izleme geldi. Cezaevi içinde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunun söylenmesi üzerine gelen STK üyeleri, sanıkların duruşma salonuna getirilişleri sırasında 'Kocaeli Vatan Nöbetinde', 'Ey kukla Feto! O yalan bu yalan şehitler, gaziler, darbe de mi yalan?' yazılı dövizler açtı.

TEK KUSURUM GÖLCÜK'TEN AYRILMLAK OLDU 
15 Temmuz öncesinde Harp Filosu Komutanı Tuğamiral Nazmi Ekici’nin mahkemeye yaptığı savunmayla başlandı. Ekici, emniyet ve savcılıktaki ifadelerini o dönemlerde fiili şiddete maruz kaldığını iddia ederek reddetti.
Mahkemedeki savunmasında, darbe sürecinde veya öncesinde herhangi bir örgütsel yapı içerisinde illegal çalışmalar ve faaliyetlerde bulunmadığını belirten Ekici ifadesinde şunları söyledi:
"Ben illegal bir yapı içerisinde olsaydım uçak düşürme olayında Rusya ile savaş çıkarırdım. O dönem angajman kuralları yetkisi bendeydi ve benim darbeyle hiç bir ilgim yok. Benim tek kusurum 15 Temmuz’dan sonra Gölcük’ten ayrılmak oldu. Oradan ayrıldığım için çok pişmanım."

ŞAKA YAPIYOR SANMIŞTIM
Darbe girişimin ardından panik yaptığı için Gölcük’ten ayrılarak İstanbul’a kaçtığını ve burada sanıklardan dönemin Gölcük Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Kuzey Grup Görev Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ile bir evde saklandığını belirten Ekici, evde kaldığı süre boyunca Hayrettin İmren’in agresif tavırlar sergilediğini söyledi. Hayrettin İmren’in çok gergin olduğunu ve geceleri uyumadığını söyleyen Ekici, "Hayrettin İmren çok gergindi biz onu ara ara teselli etmeye çalışıyorduk. Bir gün evde oturup haberleri izlerken Hayrettin İmren bana dönüp gülerek, 'Yakalanırsak bütün suçu senin üzerine atacağım' dedi. Ben şaka yapıyor sanmıştım ama meğerse gerçekmiş. Hayrettin İmren son günlerde stres altındaydı bir gece cinnet getirmiş eline bıçak alıp bizi öldürmek istemiş, ama sakinleşince bu kararından vazgeçmiş. Bunu da daha sonra kendi bize söyledi” dedi.

cumhuriyet.com.tr