Vatandaşlara geçmediği güzergâhlardan gelen HGS cezaları ve ücretleri binlerce sürücüyü isyan ettirdi.

İzmir’de avukatlık yapan Uğur Keleş, aynı durumu kendisi de yaşayınca karşılaştığı ihlali anlatan dilekçeyi BİMER’e gönderdi. Kısa süre sonra kendisinden alınan tüm ücretler iade edildi.


Vatandaşların bu konuyu ihmal etmemesi gerektiğini belirten Keleş yaşadıklarını Hukuki Haber’e anlattı:


HGS Müşteri Hizmetleri sayfasından kayıt yaptırdım. Yüklediğim bakiyemde bir azalma oldu mu diye buradan kontrol ediyordum. 2015'in Aralık ayında hesabımı kontrol etmek için baktığımda Eylül ayında bir geçiş yaptığım gözüküyor. Şaşırdım tabi… İtiraz ederim diye dokunmadım.


BİMER’E SİKAYET DİLEKÇESİ YAZDIM


Yine 3- 4 gün sonra baktığım zaman çalıştığım bölge olan Urla'da bir yerden çıkıp ihlal yaptığım gözüküyor ve bunun karşılığında bakiyemden de para kesilmiş. Bu hususu detaylı bir şekilde anlatan dilekçe hazırlayıp BİMER'e yolladım.


TEBLİGAT GELMEDEN ÜCRET İADE


5 gün içerisinde bana BİMER'den cevap geldi. Daha tebligat bile gelmeden bu geçiş ihlali silindi. Bildirimi yaptılar, parayı da hesabıma iade ettiler.


TÜM HUKUKÇULARA VE VATANDAŞLARA SESLENİYORUM


Bu durumu yaşayan tüm hukukçulara ve vatandaşlara sesleniyorum. Haksız geçişleri gördükleri an, kesinlikle BİMER'den başvurularını yapsınlar. Tebligat bile gelmeden 1 saatlik çabayla bu cezayı sildirebilirler. Boş yere para ödemesinler.


ZAMANINDA TAKİP EDİLSEYDİ HGS SIKINTISI YAŞANMAYABİLİRDİ


Vatandaşlarımız bunu zamanında takip etseydi, bu şekilde HGS cezaları ve ihlalleri yaşanmayabilirdi. Çünkü bunu ispat etmesi gereken Karayolları, vatandaş değil.  Zaten ben yazdığım dilekçede ayrıntılı olarak belirttim. Benim oradan geçtiğimi Karayolları’nın ispatlaması lazım. Hatalı geçişlerde aracın arkasından fotoğrafı çekilir, plakası çekilir…


BİZİM İHMALİMİZDEN KAYNAKLANIYOR


Yaşananlar tamamen bizim ihmalimizden kaynaklanıyor. Bu başvuruyu yapsınlar. Herhangi bir zararı yok, ücreti yok, yargılamaya gerek duymadan sonuç elde edilen bir durum. Hakkını iade eden bir
çalışma.

Hukuki Haber - ÖZEL