İSTANBUL - YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın iptali istemiyle Konyalı bir öğrenci adına Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne dava açılmış ve mahkeme, ÖSYM'den savunma istemişti.

ÖSYM, önceki gün savunmasını ilgili mahkemeye verdi.

17 sayfadan oluşan savunmada şu başlıklar öne çıktı: 

"Savcılık soruşturması tamamlandı, bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Sonuçlar açıklandı, dava başarısız adaylar tarafından kullanılıyor.

ÖSYS Kılavuzu'nu YÖK onayladı; bu durumda YÖK de davalı olmalı.

Hiçbir aday soruyu çözmeden cevapları işaretlemedi.

Şifre algoritmanın doğal sonucudur."

ŞİFRE YOK; SUÇLU SİSTEM
Davayı açan avukat Ahmet Gürol Şağban, dün konuyla ilgili açıklamada bulunmuş ve ÖSYM'nin savunmada şifreyi yalanladığını belirtmişti.

Şağban, açıklamasında şunlara değindi:

"Şifre yok diyorlar, sistem yanlış çalışmış deniyor. ÖSYM Başkanı'nın itiraf ettiği şifre savunmada yalanlanıyor. Yine ÖSYM Yönetim Kurulu üyelerinin itiraf ettiği kurgulama hadisesinin doğru olmadığı ifade ediliyor. O zaman ÖSYM Başkanı ve Yönetim Kurulu mu bize yanlış bilgi verdiler yoksa savunmayı yapan avukat arkadaşlar mı? Ortada artık skandaldan da öte bir rezalet yaşıyoruz. Az önce içerde bir öğrenci arkadaş denk geldi, iki farklı sonuç gelmiş kendisine. Birisinde siz LYS'ye katılabilirsiniz diyor, diğerinde LYS'ye katılamazsınız diyor. Bu işin cılkı çıkmıştır. Ancak yargı konuyu enine boyuna irdeleyecektir ve en doğru kararı verecektir. Biraz daha bekleyeceğiz. Süreç işliyor. Benim tahminim bu hafta içinde olumlu veya olumsuz bir karar çıkacaktır.'' 

ntvmsnbc