Selahattin GÜNDAY - Cem TURSUN 

İSTANBUL – KCK’ye yönelik açılan çoğunluğu avukat 37’i tutuklu 50 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesinde yüzlerce avukat , adliye önünde toplandı. Avukatlar "Savunmaya özgürlük" yazılı pankart açtı. Yapılan basın açıklamasına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Ankara Baroso Başkanı Metin Feyzioğlu ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da katıldı. Eyleme Fransa’nın çeşitli kentlerinden gelen baro temsilcisi avukatlar da destek verdi. 

"BU KARANLIK ELBET AŞILACAKTIR" 
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, tutuklu bulunan meslektaşlarının bir çoğunun İstanbul Barosu üyesi olduğunu belirterek meslektaşlarının "tasfiye" halindeki özel yetkili mahkemelerde yargılanmayı beklediğini kaydetti. "Savunma ve avukat, şu an Türkiye’de, tarihte hiç olmadığı kadar büyük bir baskı va saldırı altındadır" diyen Kocasakal, "Avukatlar ve barolar susturulmaya, ele geçirilmeye çalışılmaktadır. Toplumun hak arama özgürlüğnün güvencesi olan avukatın kendisi şu anda güvence altında değildir. Dolayısıyla baro başkanları ve birlik başkanımızla birlikte hiç bir ayrımda bulunmaksızın, avukata ve savunmaya yönelen her türlü saldırıya ve hukuksuzluğa karşı, onların yanında yer alıyoruz. Bu karanlık elbet aşılacaktır" ifadesini kullandı. 

"AMACIMIZ SAVUNMAYI SAVUNMAK" 
Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu da, "Buraya her görüşten çok sayıda meslektaşla bir araya geldik. Amacımız savunmayı savunmak. 12 Eylül faşist darbesinde bile yaşamadığımız kadar büyük bir baskı altındayız. 12 Eylül faşist darbesiyle hesaplaştığını söyleyen zihniyetin bu yaptıklarını, Türkiye ve dünya kamuoyunun değerlendirmesine havale ediyoruz. Barolar ve avukatlar, tarihin hiç bir devrinde olmadığı kadar tehdit altındadır. Bu tehdide karşı, başka bütün düşünceleri, menfaatleri, kaygıları bir keneraa bırakarak kenetlenmek suretiyle mücadele edebiliriz. Umut ediyoruz, bu birleşme, bu kenetlenme yargıya da doğru olanı hatırlatacaktır. Meslektaşlarımız için özgürlük umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.(dha)