İzmir Emekli Subay Eşleri Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubesi üyelerinden oluşan bir grup, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davaların TRT'den yayınlanması talebini içeren imza kampanyasını başlatmak üzere Konak YKM önünde toplandı.

İzmir Emekli Subay Eşleri Derneği Başkanı Nevin Yenilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, davalardaki tutukluların, ''darbe yapmak'' gibi çok ciddi bir suçla yargılandığını, suçlamaların ve savunmaların halk tarafından öğrenilmesi gerektiğini söyledi.
Yenilmez, şöyle dedi:

''Silivri'ye gidip duruşmaları izleyen vatandaşlar, yargılananların savunmalarının dikkate alınmadığını çok açık olarak dile getirmektedir. Silivri'nin, İstanbul şehir merkezinden çok uzakta olması, duruşma salonunun yetersiz koşulları, bu önemli davaların kamuoyu tarafından takibini fiilen imkansız hale getirmektedir. Bu nedenle Silivri'deki duruşmaların TRT'den yayınlanması için imza kampanyasını başlatıyoruz.''

Grup, açıklamanın sonunda ''Ordu millet el ele tam bağımsız Türkiye'' ve ''Orduya uzanan eller kırılsın'' sloganları attı.


AA