Türkiye ile Uzan Grubu arasındaki tahkim savaşı, Telsim için açılan 19 milyar dolarlık tahkim davasını Türkiye’nin kazanmasıyla birlikte yeni bir boyut kazandı. Star'ın haberine göre, halen Paris’te firari hayat sürdüren Cem Uzan’ın, tahkim heyetinin Telsim ile ilgili verdiği kararı avukatları ile birlikte incelediği ve incelemede gerekçeli karardaki birçok unsurun Libananco davasında kullanılabileceğini görünce, büyük sevinç yaşadığı bildirildi. Hatta Cem Uzan’ın kararı, avukatları ile şampanya patlatarak kutladığı öne sürülüyor.

43 SAYFA VE 170 PARAGRAF

Söz konusu karar, temmuz ayı başında sonuçlandı. Kararın Türkiye lehine sonuçlandığına ilişkin açıklama da TMSF tarafından 16 Temmuz 2010 tarihinde yapıldı. Bu açıklamaların ardından, gerekçeli karar yazılarak taraflara tebliğ edildi. Tahkim heyetinin Telsim için verdiği gerekçeli karar, toplam 43 sayfa ve 170 paragraftan oluşuyor. Karar, Paris’te bulunan Cem Uzan ve avukatları tarafından satır satır okunarak değerlendirildi. Yapılan değerlendirmede, Uzan ve avukatları, gerekçeli kararda yer alan 170 paragraftan 134’ünün Libananco davasını Uzan lehine etkileyecek yorumlar içerdiğini belirledi. Bunun üzerine, kararda yer alan yorumların Libananco davasının Uzanlar’ın lehine sonuçlanmasını sağlayacağı şeklinde değerlendirilerek, kararın Libananco davasında kullanılması kararlaştırıldı. Hatta Cem Uzan’ın avukatlarının, kaybedilen Telsim davasının gerekçesini inceledikten sonra, “Cem Bey, Libananco davasını biz yüzde 100 kazandık” dedikleri öğrenildi.

Cem Uzan, halen Fransa’da firari hayatını sürdürüyor.

ENERJİ BAKANLIĞI: TÜRKİYE LEHİNE SONUÇLANACAK

Türkiye’nin lehine sonuçlanan karar, Türkiye’de de TMSF ve Enerji Bakanlığı tarafından incelemeye alındı. Her iki kurum avukatları tarafından yapılan değerlendirmelerde de, kararın Libananco davasının Türkiye lehine sonuçlanmasını sağlayacağı şeklinde yorumlandı. Her iki taraf, Telsim davasını Libananco davasında yeni bir delil olarak kullanmayı planlıyor.



Vatan