Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Hiçbir Türk asker, Türk subayı Suriye'de herhangi bir şekilde bulunmamaktadır. Bu konu da son derece açıklama nettir" dedi. Davutoğlu konunun maniplasyon amaçlı olduğuna vur yaparak, "Bu şekilde yapılan spekülasyonların çoğu hem iç kamuoyunu, hem dış kamuoyunu manipüle etme amaçlıdır. İrfanına güvendiğimiz halkımızın ve kamuoyumuzun bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olması ve bu manipülasyonları yapanları yakından tanımasını rica ederiz" şeklinde konuştu.

 Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam ile yaptığı ortak basın toplantısında, bugün CHP'nin Suriyede esir tutulan askerler iddiası ile vediği soru önergesine cavep verdi.

 Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu:

 "Maalesef psikolojik operasyon mahiyetinde bu tür haberkler çıkartılıyor. Sanki Suriye konusunda uluslararası alanda Türkiye'ye bir imaj kirletilmesi uygulanmaya çalışılıyor. Daha öncede bunlar denendi. Daha öncede defalarca yalanladık. Hatırlarsanız bundan aylar önce yine aynı şekilde, aynı mahreçli, 48 Türk subayının Suriye'de yakalandığı iddiaları ortaya atıldı. Ne bir belge bulunabildi, ne bir resim yayınlandı. Bundan birkaç gün önce Suriye'de 4 Türk subayının yakalandığı iddiası ortay atıldı. Genelkurmay Başkanlığımız gayet açık bir açıklama yaptı. Şimdi Genelkurmay Başkanlığımız bu açıklamayı yapmışken, Türk ordusunun disiplini herkesçe bilinirken ve bu anlamda şahsi her hangi bir teşebbüsün yapılması mümkün değilken tekrar tekrar bu haberlerin, çoğu dış mahreçli olarak manipülasyon amaçlı bu haberlerin Türk basınında yer almasını doğrusu yadırgıyoruz. Bizim yadırgadığımız bir diğer şeyde; böylesine temelsiz haberlere dayalı olarak, ana muhalefet partisinin bu tarz soru önergelerini, sanki gerçeklik payı varmış gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni uluslararası alanda zor durumda bırakacak bu şekilde açıklamalar yapmasıdır. Kesinlikle Genelkurmay Başkanlığımız yaptığı açıklama gibi bende buradan teyiden söylüyorum, hiçbir Türk asker, Türk subayı Suriye'de herhangi bir şekilde bulunmamaktadır. Bu konu da son derece açıklama nettir. Bu şekilde yapılan spekülasyonların çoğu hem iç kamuoyunu, hem dış kamuoyunu manipüle etme amaçlıdır. İrfanına güvendiğimiz halkımızın ve kamuoyumuzun bu tür manipülasyonlara karşı uyanık olması ve bu manipüülasyonları yapanları yakından tanımasını rica ederiz."



 DHA