(ANKA) - Adalet Bakanlığı, Denetimli Serbestlik Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından şartlı tahliye edilen hükümlülerden bazılarının yakalanarak yeniden cezaevine gönderildiği ve birçoğunun da firari olarak arandığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.


Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Denetimli Serbestlik Tahliye Olana Kadarmış" başlıklı haberdeki, "Denetimli Serbestlik Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından sadece İzmir'de şartlı tahliye edilen bin hükümlüden yaklaşık 300'ünün kurallara uymadığı, bazılarının yakalanarak yeniden cezaevine gönderildiği ve birçoğunun da firari olarak arandığı" iddiaları hatırlatıldı. Haberdeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 30 Eylül tarihi itibariyle toplam bin 947 hükümlünün infazına başlamıştır. Denetimli serbestlikten yararlanmak için müracaat eden 561 hükümlünün infazı sorunsuz tamamlanmıştır. 15 hükümlünün (yüzde 0,8) yeniden suç işlemeleri ve 23 hükümlü (yüzde 1,2) yükümlülüklere uymamaları nedeniyle toplam 38 hükümlü (yüzde 2) ceza infaz kurumuna geri gönderilmiştir. 

Dolayısıyla denetimli serbestlik kurallarına uymayanların oranı yüzde 1,2'dir. Bin 348 hükümlünün infazı ise denetimli serbestlik kapsamında devam etmektedir."