Gaziantep'teki saldırıda yaşamını yitiren 9 vatandaşın cenaze törenlerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılacak.

Gaziantep'te 9 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Çocukların da aralarında bulunduğu masum sivilleri hedef alan bu canice eylemi gerçekleştirenleri lanetliyorum. Hayatlarının baharında küçük çocukların katledilmesi, terörün nasıl bir insanlık suçu olduğunu herkese bir kez daha anlatmaktadır. Tüm dünyanın bu hain saldırıları yapanların gerçek yüzünü ve insani değerlerden ne kadar uzak olduklarını görmesini umut ediyorum'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Gaziantep'te düzenlenecek cenaze törenine katılacak. Erdoğan daha sonra Rize'ye giderek teyzesi Meliha Er'in cenaze merasiminde bulunacak.

Gaziantep’e gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu terörü çözmek bir araya gelinmesi gerektiğini belirterek, ''Gelin bir araya gelip terörü sonlandırmak için oturup konuşalım. Bu sorun yarın daha da büyürse büyük güçlüklerle karşılaşırız. Antep’te huzur var. Burada terör olmazdı. Antep’te barışı bozmak istiyorlar.'' dedi.

Terörün insanlık suçu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bir insan bu olayı yapamaz. Sükuneti, elden bırakmamak lazım. Daha sağduyulu davranmamız lazım’’ diye konuştu.

GAZİANTEPLİLERE SAĞDUYU ÇAĞRISI
NTV’ye konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, cenaze töreninde hemşehrilerini soğukkanlı olmaya çağırdı.

Saldırıyı bir kez daha kınayan Güzelbey, "Büyük bir sınav vereceğiz. Şehitlerimizi uğurlayacağız. Başbakanımız, meclis başbakanımız ve çok sayıda insan Antep’e gelecekler. Gaziantep’in çok akıllı olması lazım, sağduyulu olması lazım. Asla bunların ekmeğine yağ çalacak bir iş yapmamamız gerekiyor” diye konuştu.