Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. KESK'de arama kapsamına girdi.

Gözaltılar sırasında 'insani' olmayan manzaralar da yansıdı. Ankara'da bir kişi kemoterapiden çıkarılıp gözaltına alınırken, İstanbul'da ise 3 aylık bebek de nezarete gönderildi.

TERÖR örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne (DHKP-C) yönelik aralarında Ankara'nın da bulunduğu birçok ildeki bazı adreslerde arama yapıldığı ve çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı çıktığı belirtildi. Ankara'daki Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi de arama yapılan adresler arasında bulunuyor.

Sabah saatlerinde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi'nde arama yapmaya başaladı.

ARAMA SONA ERDİ

Terör örgütü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi'ne (DHKP-C) yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi'nde polis tarafından yapılan arama sona erdi. Polis ekipleri, bazı belge ve dosyalara el koyarak KESK Genel Merkezi'nden ayrıldı.

CHP'Lİ TANRIKULU : YAPILAN MÜCADELEYİ BOĞMA OPERASYONUDUR

KESK Genel Merkezi'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Operasyonun anlamı itibarsız hale getirme ve yapılan mücadeleyi boğma operasyonudur" diye konuştu. Tanrıkulu, "Bir yıldan daha fazla süredir KESK'e karşı hükümetin yürüttüğü bir itibarsız hale getirme, faaliyetlerini kriminal hale getirme operasyonu var. Bugün yapılan bu operasyonda bunun bir parçası. KESK'i bütün kamuoyu nezdinde suç örgütleriyle veya diğer örgütlerle yan yana duran ve bunların şemsiyesi olan bir örgüt, bir sendika gibi gösterme çabası var. Bugün yapılan da bu. Başka bir şey değil. Yapılan boğma operasyonudur. Ben bu operasyonu kınıyorum" dedi.

BURSA: 16 GÖZALTI

Bursa polisi bu sabah başlattığı eş zamanlı operasyon ile DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişiyi, düzenlenen eş zamanlı operasyon ile evlerinde gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içersinde başlanması bekleniyor. Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladılar.Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.

ÇANAKKALE: 3 GÖZALTI

Gözaltına alınanların, Biga Eğitim-Sen Şube Başkanı E.A.M., Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi üyesi öğretmen M.Ç. ve KESK’e üye olup Eceabat İlçesi’nde sağlık memuru olarak görev yapan G.T. olduğu belirtildi.

Benzer operasyonun bu sabah saatlerinde Aydın’da da yapıldığı ve Eğitim-Sen üyesi 3 öğretmenin gözaltına belirtildi. Gözaltına alınan öğretmenler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANTALYA: 7 GÖZALTI

TERÖR örgütü DHKP- C adına faaliyet gösteren devrimci memur hareketine bu sabah 28 ilde yapılan eşzamanlı operasyon kapsamında Antalya'da 7 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da yapılan operasyonda aralarında öğretmen ve hemşire olmak üzere 7 kişinin gözaltına alındığı, bunlardan 2'sinin İzmir'e 1'inin de Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

Sorgulanmak üzere Ankara'ya gönderilecek ismin KESK Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek olduğu, zanlıların Perşembe veya Cuma günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

KONYA: 4 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde DHKP-C Operasyonu kapsamında, Akşehir, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt sempatizanı olduğu öne sürülen 4 öğretmen gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

İZMİR-AYDIN-ANTALYA: 15 GÖZALTI

10 adrese yaplan baskında İzmir'de 7, Torbalı İlçesi'nde 2, Tire İlçesi'nde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

TUNCELİ: 1 KİŞİ GÖZALTINDA

TÜRKİYE genelinde 28 ilde bu sabah başlatılan DHKP-C operasyonu kapsamında Tunceli'de Eğitim-Sen üyesi öğretmen Gürdal Çalık, sabah saatlerinde evine yapılan baskında gözaltına alındı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğüne götürülen Çalık'ın işlemlerin ardından İstanbul'a gönderiliceği belirtildi.

MALATYA: 7 GÖZALTI

Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, sabaha karşı düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla, DHKP-C adına faaliyet gösterdikleri iddia edilen, KESK ve Eğitim-Sen üyeleri olan Erdoğan Canpolat, Ejder Sütçü, Erhan Sözer, Özkan Karataş, Mehmet Dizdar, Ramazan Bayram ve Ergun Çetin gözaltına alındı. 7 şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Malatya'daki gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ESKİŞEHİR'DE 1 GÖZALTI

DHKP-C operasyonu kapsamında Anadolu Üniversitesi'nde memur olarak çalışan K.Y., sabah erken saatlerde Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis ekipleri, K.Y.'nin evinde de arama yaptı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri operasyon kapsamasında aralarında devlet memurları ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 14 kişinin de ifade vermeleri için Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildiklerini bildirdi.

EĞİTİM-SEN TEKİRDAĞ ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINDA

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, DHKP-C operasyonu kapsamında Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi Felsefe öğretmeni olan Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Erdal Korkmaz’ın Bahçelievler mahallesindeki evine sabah baskın düzenledi. Evde olan Korkmaz gözaltına alınırken, evdeki bilgisayar ve bazı evraka el konuldu. Korkmaz, sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

GAZİANTEP VE MERSİN'DE DHKP-C OPERASYONU

 Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ile bir ilçede sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Bir kamu kuruluşunda çalışan doktor ile devlet okullarında görevli 3 öğretmen gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanların evlerindeki çok sayıda doküman ile bilgisayara el konuldu. Gözaltına alınan kişilerin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının devam ettiği bildirildi.

MERSİN'DE 8 GÖZALTI

Mersin kent merkezinde sabah saatlerinde yapılan operasyonda da birçok eve baskın yapıldı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda bazı belge ve bilgisayarlara da el konuldu.

BARTIN'DA EĞİTİM- SEN ŞUBE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saat 06.00'da Orduyeri Mahallesi'nde oturan Eğitim- Sen Şube Başkanı Firuzan Özen'in evine geldi, arama yaptı. Evde bulunan bazı dökümanlara ve bilgisayar hard diskine el konulurken, Firuzan Özen gözaltına alındı.

HATAY'DA 10 GÖZALTI

Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konuldu. Şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguya alındı.



AA