DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası'nın (Yargı-Sen) kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Yani siyasi iktidar bu adımıyla, sendikal hak ihlalleri ve ILO sözleşmelerine uyumsuzluk nedeniyle ILO Uzmanlar Komitesi tarafından kara listeye alınmasını bir kez daha haklı çıkardı" dedi.
Görgün, yaptığı yazılı açıklamada, Yargı'Sen'in kapatılmasını değerlendirerek, gerçek demokrasilerde toplumun örgütlenmesinden korkulmayacağını, aksine toplumsal kesimlerin örgütlenmesi için devletin güvence vermesi gerektiğini ifade etti. Görgün, Yargı-Sen'in kapatılma kararı ile Türkiye'nin sendikal hak ihlalleri ve ILO sözleşmelerine uyumsuzluk nedeniyle ILO Uzmanlar Komitesi tarafından kara listeye alınmasını "bir kez daha" haklı çıkardığını savundu.

Başbakan Erdoğan'ın 12 Haziran "balkon konuşması"nda "Milletimizden aldığımız güçle, yetkiyle demokrasi daha ileri standartlara kavuşacak, özgürlükler çok daha genişleyecek, herkes kendisini çok daha rahat ifade edecektir" dediğini hatırlatan Görgün, "Evet, öyle görülüyor ki, yaptıkları yapacaklarının teminatı olmaya devam edecektir. Daha önce hakkında kapatma kararı verilen Emekli-Sen ve haklarında açılan kapatma davaları devam eden Genç-Sen ile Çiftçi-Sen Konfederasyonu'nun ardından Yargı-Sen'in kapatılmasıyla birlikte siyasi iktidarın halkımıza vereceği tek teminat, "ileri demokrasi' masallarına devam edecekleridir" dedi.(ANKA)