Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Mekke’de yaptığı açıklamada, “2016 haccını 15 Temmuz şehitlerine adıyoruz” dedi. Görmez, “Bu yapıya gönlünü kaptırana cami mihrabını teslim etmeyiz” diyerek de Diyanet’te FETÖ’ye yönelik operasyonların sinyalini verdi. Mekke’de gazetecilerle buluşarak açıklamalarda bulunan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki FETÖ operasyonlarıyla ilgili bir soruya, şöyle yanıt verdi:

‘KILI KIRK YARIYORUZ’
“15 Temmuz sonrası 81 ilde komisyonlar oluşturduk. Bu yapıya gönlünü kaptırmış herhangi bir arkadaşa mihrabı teslim etmemiz doğru olmaz. Ama yanlış bir bilgi üzerine de herhangi bir arkadaşımızın zarar görmesine de gönlümüz razı olmaz. Kılı kırk yararak çalışmalarımıza devam ediyoruz. En küçük hata bulduğumuzda, o arkadaşla yürümek mümkün değil. Hem hiçbir arkadaşımızın mağdur edilmemesine hem de bu yapıya gönlünü kaptırmış olan insana, cami mihrabını vermemekte kararlıyız.”

FETÖ’YÜ ANLATACAĞIZ
Önümüzdeki günlerde Türkiye’de toplanacak olan İslam Şûrası’na dikkat çeken Prof. Dr. Görmez “15 Temmuz’un yaşanmasına neden olan ve din kisvesi adına milletin sadakalarıyla, himmetleriyle, milletin çocuklarını çalarak topluma yapılan yanlışları başka dünyalarda da devam etmemesi için onlarla paylaşacağız. Sadece Türkiye’yi konuşmayacağız. İslam âlimlerinin üzerlerine düşen görevleri, birbirimize hatırlatmış olacağız” dedi.

Hürriyet