Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mersin Milletvekili Ali Öz'ün soru önergesini cevapladı.

Söz konusu soru önergesi cevabında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başkanlığa 3 mobbing şikayeti yapıldığını, söz konusu şikayetlerin Rehberlik ve teftiş Başkanlığınca incelendiğini belirtti.
 
Yapılan inceleme sonrasında bir personele uyarma, bir personele kınama, 1 personele de aylıktan kesme cezası verildi.
 
2011 yılında çıkarılan 2011/2 sayılı Başbakanlık Genelgesinde mobbinge ilişkin hususlara yer verilmişti. Söz konusu Genelgede, kasıtlı ve sistematik olarak belirli bir süre çalışanın aşağılanması, küçümsenmesi, dışlanması, kişiliğinin ve saygınlığının zedelenmesi, kötü muameleye tabi tutulması, yıldırılması ve benzeri şekillerde ortaya çıkan psikolojik tacizin önlenmesi için işyerindeki yöneticilerin gerekli tedbiri alması istenilmişti.

Yine aynı Genelgede, Başbakan tarafından, "Denetim elemanlarının psikolojik taciz şikâyetlerini titizlikle inceleyip en kısa sürede sonuçlandırması" talimatı verilmişti.
 
Diğer taraftan, psikolojik tacizle mücadeleyi güçlendirmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, ALO 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlamaktadır.